Word abonnee

Column

Mentel: ‘Zo fijn om weer op mijn board te staan’

door: Barbara Barend
22 augustus 2015

Iedere week mailt Barbara Barend met boegbeelden uit de Nederlandse sportwereld, om te kijken waar ze zich mee bezighouden en wat de ontwikkelingen zijn. Deze week beantwoordt snowboardster Bibian Mentel haar mail.

Hi Bieb,

Hoe is het allemaal met je en met het gezin? Heb je een beetje genoten van de mooie zomerdagen die we dit jaar hebben gehad in Nederland?

In de vorige briefwisseling vertelde je dat je weer ging snowboarden. Is het allemaal goed gegaan, nergens last van gehad? Nu je weer echt op je board hebt gestaan, heb je dan het gevoel dat je weer echt terug bent? Hoe zien de komende weken eruit wat betreft snowboarden? Vooral weer het oude gevoel terugkrijgen en fit worden?

Verder ben ik benieuwd waar je nog meer allemaal mee bezig bent. Gaat het ook allemaal goed met je foundation?

Hoor graag iets van je!

Liefs,

Barbara

——————————

Hi Bar,

Hier alles goed. Deze week moesten de kinderen alweer naar school, langzaamaan komt er weer een beetje ritme. Mijn zoontje Julian ging deze week voor het eerst naar de middelbare school, dus dat was allemaal best spannend. Gelukkig komt hij bij zijn oudere zussen op school, dus dat komt wel goed.

Natuurlijk hebben we enorm genoten van alle mooie zomerdagen in Nederland, heerlijk! Bijna af en toe te warm als we moesten trainen in de zon, maar mij hoor je niet klagen, hoor. Liever zo dan regen!

'Heerlijk om weer een klein beetje te vliegen'

Het eerste snowboardcamp in Les 2 Alpes was heerlijk! Zo fijn om weer op mijn board te staan en gewoon lekker te glijden. En alles ging ook goed. We hebben goed de techniek kunnen trainen en aan het eind van de week heb ik ook weer wat grotere kickers (schansen) kunnen rijden. Hier ben ik vooral blij om, want ik moest hier wel even voor uit mijn comfortzone. Maar dankzij Bell (Berghuis) hebben we het langzaam opgebouwd en was het heerlijk om weer een klein beetje te vliegen.

Naast de sneeuwtrainingen hebben we in de middag ook veel fysiek getraind, dus ik was best op aan het einde van de week, maar heel fijn om weer lekker bezig te zijn! Ik merk dat ik wel al fit ben, maar het moet natuurlijk nog beter. We zijn er dus nog niet.

'Zoals je hoort begint de winter eigenlijk al weer een beetje voor ons'

Dus nu we weer terug zijn in Nederland gaan we gewoon lekker door. Drie keer in de week train ik met Bell en Edwin (vooral crossfit training), Twee keer in de week fietsen (mbt- of racefiets) en twee keer in de week yoga. Dit vind ik wel een fijne balans naast alle krachttraining.

En dan vertrekken we begin september al weer naar Saas-Fee, Zwitserland voor de volgende sneeuwtraining. Zoals je hoort begint de winter eigenlijk al weer een beetje voor ons!

Naast al het trainen is er natuurlijk ook het werk voor de Mentelity Foundation. Gelukkig doe ik dat niet alleen, maar werkt mijn man Edwin daar ook hard aan en heb ik een lieve collega Jozefien. Met z’n drieën kunnen we het goed aan.

'Uiteindelijk dus een heel leuke dag op het water'

Vorig weekend hadden we weer een heel leuk SUP-event op de Kaag. Het weer was niet helemaal super, maar er was een heel mooie route uitgestippeld. Zelfs tussen weilanden door langs de koeien, erg grappig. Uiteindelijk dus een heel leuke dag op het water! 

Volgende week organiseren we dan nog een wakeboard event in Almere waar mensen met een fysieke beperking kunnen leren wakeboarden. Volgens mij hebben we nog een paar plekken vrij, dus mochten mensen zich nog willen aanmelden kan dat natuurlijk via onze website.

Al met al gaat het dus helemaal goed en ben ik lekker bezig!

Spreek je snel weer!

Liefs,

Bieb

Delen: