Word abonnee

Column

Op z’n Frits: De juichpolitie

door: Frits Barend
17 augustus 2015

Tot mijn grote verbazing ontdekte ik vorige week het bestaan van de journalistieke juichpolitie. Deze collegadienders beoordelen alle wedstrijden in de eredivisie en bepalen wat wel en niet is toegestaan na een doelpunt. De juichpolitie accepteert veel, maar geen afwijkend juichgedrag. Er is een juichwet en daar mag niet van worden afgeweken.

Vorige week werd Anwar El G. van Ajax in voorlopige staat van beschuldiging gesteld na ongeoorloofd juichen tegen AZ. Hij sprong na zijn doelpunt niet omhoog, rende niet naar de bank om zijn vreugde te delen met de materiaalman, nee, hij maakte met een vinger voor zijn mond een zwijggebaar. Hij wilde daarmee als het ware critici de mond snoeren. En dat accepteert de juichpolitie niet. Dagenlang was El G. onderwerp van spot. Hoe had hij gedurfd de geldende juichwetten te overtreden? Wie dacht hij wel niet wie hij was?

Tekst gaat verder onder de foto

Afgelopen zaterdag scoorde El G. tegen Willem II weer twee keer. Tot groot genoegen van alle juichrechercheurs heeft El G. de boodschap begrepen. Hij speelde niet goed, maar hij juichte twee keer fantastisch. Zoals hij van links kwam en met rechts juichte, deed El G. zelfs even denken aan Ronaldo, uiteraard tot groot genoegen van de juich-rapporteurs. Hij heeft de boodschap begrepen.

Wil je de juichpolitie een keer in levende lijve zien? Vies van al die gedegenereerde dancefestivals, waar iedereen maar wat los huppelt op muziek van rare DJ's, dansen leden van de juichpolitie elke maandagavond op muziek van de plaatselijke fanfare met hun dames in het lokale buurthuis De Harmonie. Aanvang 20.00 uur. 

Delen: