Word abonnee

Column

Van Persie: The day after

door: Frits Barend
11 oktober 2015

Het is een raar gezicht om de voormalig aanvoerder en vedette van het Nederlands elftal, Robin van Persie, daags na de wedstrijd tegen Kazachstan te zien trainen met de reserves. Ook al was het op een klein achterafveldje van de vierde klasser RAP in Amstelveen, het blijft wennen.

Na een zogenaamde uitloop warming-up werd de training afgesloten met een positiespelletje onder leiding van assistent-bondscoach Marco van Basten. 'Zoek de ruimtes', zo luidde het devies. Blauw bestond uit Riechedly Bazoer, Terence Kongolo, Eljero Elia, Ibrahim Afellay en Jeremain Lens. De doorgaans begeerde oranje hesjes waren voor Terence Kongolo, Vurnon Anita, Karim Rekik, Bas Dost en voor Van Persie. De nog fitte keepers Jeroen Zoet en Kenneth Vermeer trainden apart. 

Tekst gaat verder onder de foto

Na afloop, op weg naar de bus, werd Van Persie in elk geval nog wel belaagd door tientallen vooral jonge fans, uit letterlijk alle lagen van onze bevolking voor selfies, handtekeningen en foto's. Die wat oudere dame wilde eerder die middag alleen een handtekening van Van Basten. En daar hadden ook de reserves van Oranje vrede mee. Het bleef nog lang rustig in Amstelveen.

Delen: