Word abonnee

Column

Column Diana: Hoi jongetje in je Messi shirt, deel 2

door: Redactie Helden
4 februari 2016

Alweer een column over dat jongetje? Het onbekende jongentje met zijn Messi shirt gemaakt van een plastic zakje? Ja.

Sure, ik kan het ook hebben over het motortje in de wielerfiets van een 19-jarig meisje tijdens het WK veldrijden van afgelopen weekend. Al jaren gingen er geruchten, maar nooit was er iemand betrapt, tot nu. Hoewel het meisje beweerde dat ze van niks wist, reageerde voormalig Tour de France winnaar Bradley Wiggins desgevraagd op het nieuws, dat hij zeker wist dat het al vaker was voorgekomen in wedstrijden.

Tuurlijk, daar kan ik inderdaad ook een column over schrijven. Over hoe absurd mechanische doping is, en hoe eng en verdrietig ik dit hele verhaal vind voor dat meisje. Want zij heeft heus niet in haar eentje een motor in haar fiets gebouwd. In wat voor wereld leeft zij?

Iets heel anders, maar ook een column waard; over fans. Die van Feyenoord bijvoorbeeld, waar het op het moment niet lekker loopt. Daar vond een aantal ‘fans’ het zinnig om wat spelers op scherp te zetten door die thuis op te zoeken en met de dood te bedreigen. Gewoon met een groepje in de huiskamer. Schijnt vaker voor te komen las ik.

Of ik zou kunnen schrijven over de vuurwerkbom die fans tijdens de training van Cambuur gooiden, waarmee ze een 21-jarige vrouwelijk steward ernstig verwondden. Of over die Belgische fans die wielrenner Lars van der Haar dit weekend tijdens het WK veldrijden bespuugden en met bier bekogelden. Had allemaal gekund.

De afgelopen week was een regelrecht sprookje, aldus papa Ahmadi

Maar nee. daar heb ik dus geen zin. Ik ben namelijk in een uitstekend humeur. En daarom schrijf ik liever nog een keer over het jongetje met het plastic zak shirtje waar Messi op stond, waar ik twee weken geleden deze column over schreef.

Het jongetje hebben ze deze week namelijk gevonden. Die ene foto is de afgelopen twee weken virtueel de hele wereld over gegaan, en leidde uiteindelijk naar een afgelegen en arm dorpje in Afghanistan, waar de 5-jarige Murtaza Ahmadi met zijn ouders en zijn oudere broer woont. Zijn broer had het plasticzak shirtje voor hem gemaakt, omdat er geen geld was om een Messi shirtje voor Murtaza te kopen. 

De afgelopen week was een regelrecht sprookje, aldus papa Ahmadi. Het management van Leonel Messi had laten weten dat Messi de kleine Murtaza wil ontmoeten. De Spaanse ambassade was al bezig met de papieren. Over de hele wereld lieten mensen weten financieel bij te willen springen en afgelopen dinsdag mocht Murtaza meetrainen met het jeugdelftal van de Afghaanse nationale selectie in Kabul. Hij werd daar samen met zijn papa heengevlogen en kreeg voor de gelegenheid een compleet Barcelona tenuetje aangemeten. Daar droeg hij het plastic zakje overheen.

Beste sportnieuws van de week. 

Delen: