Word abonnee

Column

De glazen bal, seizoen 2014/2015

door: Redactie Helden
8 augustus 2014

Columnist Edwin Struis denkt wel te weten hoe het komende seizoen zal verlopen. De belangrijkste data op een rijtje:

10 augustus 2014
De eerste speelronde van de eredivisie begint gelijk met een daverende verrassing. Tegen alle verwachtingen in houdt Feyenoord ADO Den Haag van scoren af (0-0) en aanvaardt het in opperbeste stemming de thuisreis naar Rotterdam waar een feestende menigte de selectie opwacht op de Coolsingel. “Iedereen zat al een paar weken hoog in de concentratie,” verklapt coach Fred Rutten het geheim achter de topprestatie. “Dit smaakt duidelijk naar meer,” aldus de oefenmeester die nog deze week een nieuwe spits hoopt te presenteren met een Feyenood-verleden. Geruchten als zou het gaan om Jhon van Beukering wil Rutten bevestigen noch ontkennen.

25 september 2014
Het programma 'Opsporing Verzocht' besteedt wederom aandacht aan de zaak van de vermiste Johan Derksen. “Natuurlijk had hij alle reden om onder te duiken sinds afgelopen zomer en we weten dat Wilfred Genee en Rene van der Gijp de actie 'Haal JD van tv' zijn gestart, maar we beginnen ons nu ernstig zorgen te maken,” aldus een zegsman van de familie die verder verklaart dat Derksen voor het laatst is gesignaleerd in verwarde toestand in een sigarenzaak te Grollo waar hij de eigenaar uitmaakte voor imitatie-Mussolini.

FIFA overweegt sponsoring van de toss

5 oktober 2014
Na de derde nederlaag tegen PEC Zwolle in een halfjaar tijd dient Frank de Boer z'n ontslag in als trainer van Ajax. “Dit is meer dan ik verdragen kan,” aldus de veelgeplaagde oefenmeester die z'n selectie verregaande nalatigheid verwijt. “Als we vroeger slordig opereerden, versloegen we ploegen als PEC met 3-0 in plaats van 7-0. Nu verliezen we ervan. Onverteerbaar.”  

28 november 2014
De FIFA kondigt nieuwe ingrijpende maatregelen aan om het voetbal aantrekkelijker te maken als kijkspel. “We hebben al een trend gezet door een vierde wissel toe te staan in geval van verlengingen,” licht een woordvoerder van de bond toe, “nu beraden we ons op nieuwe, verregaande verbeteringen, zoals een zevende, achtste en negende man, kleurenspray uit de spuitbus van de scheidsrechter en sponsoring van de toss.”

Er is een staakt-het-vuren-van-verwensingen overeen gekomen tussen Van Persie en Van Hooijdonk

23 december 2014
De pogingen om Pierre van Hooijdonk en Robin van Persie samen aan één tafel te krijgen, verkeren nog immer in een impasse. De strijdende partijen kunnen geen consensus vinden over de plaats van handeling. Terwijl het Van Hooijdonk-kamp opteert voor een clubhuis nabij een golfbaan, geven de Van Persie-getrouwen de voorkeur aan de RvP-tribune in het stadion van Excelsior. Wel is een staakt-het-vuren-van-verwensingen overeen gekomen. Echte Boter wil bemiddelen in het conflict.

14 januari 2015
Omroep MAX heeft zich ontfermd over Johan Derksen. De sterk aangekomen voormalige tv-persoonlijkheid dook vorige maand na maanden van afwezigheid op in een groezelige blues-bar te Austin, Texas van waaruit hij een nieuwe haatcampagne voorbereidde jegens Louis van Gaal. “Na enkele gesprekken zag hij gelukkig de zinloosheid in van z'n actie,” vertelt MAX-directeur Jan Slagter. “Hij gaat bij ons het nieuwe programma Heel Holland Raaskalt presenteren.”

Na de vierde nederlaag tegen PEC Zwolle dient Ronald de Boer z'n ontslag in

15 maart 2015
De KNVB weigert nog immer zich uit te spreken over een boycot van het WK 2018 in Rusland. “Pas als alle andere 208 lidstaten van de FIFA zich hebben uitgesproken gaan wij ons eventueel wellicht beraden over een reactie,” aldus KNVB-directeur Bert van Oostveen desgevraagd. “We willen kameraad Hiddink natuurlijk ook niet voor het hoofd stoten.”

26 april 2015
Na de vierde nederlaag tegen PEC Zwolle in een jaar tijd dient Ronald de Boer z'n ontslag in als trainer van Ajax. “Dit is meer dan ik verdragen kan,” aldus de veelgeplaagde oefenmeester die z'n selectie verregaande nalatigheid verwijt. “Als we vroeger slordig opereerden, versloegen we ploegen als PEC met 3-0 in plaats van 7-0. Nu verliezen we ervan. Onverteerbaar.”

3 mei 2015
Voor de eerste keer in ruim een jaar tijd toont Ajax zich de meerdere van PEC Zwolle. In de KNVB-bekerfinale worden de Zwollenaren overtuigend verslagen. “Ik heb de spelers voorgehouden dat van de tien keer dat Ajax tegen PEC speelt, je er normaal gesproken zes wint. Dat bleek te kloppen,” aldus de nieuwe Ajax-trainer Ron Jans.

Delen: