Word abonnee

Column

Stoeltjesdans

door: Redactie Helden
12 maart 2015

Allereerst: ik vind het zelf ook een ingewikkeld verhaal. Maar ik zal het evengoed proberen uit te leggen.

De Nederlandse F1 coureur Giedo van der Garde kreeg in november 2014 te horen dat zijn team Sauber komend seizoen niet van plan was met hem te racen, maar met Marcus Ericsson en Felipe Nasr. Dat kon echter zomaar niet, want Giedo had in juni al contractueel vast laten leggen dat hij één van de twee vaste coureurs zou worden. Van der Garde stapte daarom naar de Swiss Arbitration Institution en kreeg gelijk.

Maar evengoed bleef Sauber vervolgens naar buiten toe communiceren dat die andere twee mannen zouden gaan starten. Met als reden dat het veel te gevaarlijk was voor Giedo; de auto van het team was inmiddels precies gecreëerd voor Felipe Nasr en Marcus Ericsson, en Van der Garde had de nieuwe wagen niet kunnen testen. “Het is onacceptabel om fysieke schade of overlijden te riskeren,” was de tekst van Saubers advocaat. Ook was er geen op maat gemaakt stoeltje voor Giedo.

'Ik zie het al voor me dat er straks twee autocoureurs zich in hetzelfde stoeltje willen proppen'

Giedo spande daarom een kort geding aan, en de rechter stelde hem gisteren in zijn gelijk. Sauber moest per direct een autostoeltje voor Giedo vrij maken. Sauber ging echter diezelfde gisteren nog in hoger beroep, en deze uitslag komt dus vandaag.  

Goed. Dit wordt natuurlijk een bende. Aanstaande zondag is al de eerste Grand Prix race van het seizoen in Melbourne, en vandaag starten de vrije trainingen. Ik zie het dus al voor me dat er straks twee coureurs zich tegelijkertijd in hetzelfde autostoeltje proberen te proppen.

Ik bel daarom mijn broer Marcus, die ik altijd raadpleeg bij vraagstukken waar het woord ‘auto’ in voorkomt

“Hey Marcus dit is toch echt heel raar?”

“Klopt, ik heb zoiets nog nooit meegemaakt.”

“Waarom heeft Sauber nou liever die twee boys dan Giedo?” vraag ik.

'Uit het verleden blijkt dat ze in drie dagen een nieuw stoeltje kunnen maken' 

“Geld. Daar gaat het natuurlijk altijd om. Sauber heeft het financieel zwaar, en die twee jongens hebben met hun sponsoren heel veel geld meegebracht. Vooral die Braziliaan Nasr, die heeft een hele rijke papa. Sterker nog, Sauber heeft al heel veel geld van hem gebruikt en in het team gestopt.”

“Maar Sauber zegt ook dat het te gevaarlijk is voor Giedo,” weet ik.

“Ja dat is echt bullshit. Van der Garde heeft het afgelopen jaar zelf die auto getest.”

“En het feit dat ‘ie geen stoeltje heeft?” vraag ik.

“Ja, dat klopt wel, maar uit het verleden blijkt dat ze die in drie uur kunnen maken. Dus die moeten ze gewoon voor hem maken.”

Dat vind ik interessant. Hoe maak je dan zo’n stoeltje? Ik denk na over het stoeltje maar krijg er geen beeld bij en google daarom op ‘F1 stoeltje’

'Dit is een F1 stoeltje. Weer wat geleerd'

“Die maken ze met een soort mal met klei waar die dan in moet zitten, en vervolgens maken ze die van carbon, raadt Marcus mijn gedachten.”

Ik kijk ondertussen naar verschillende afbeeldingen van een kruising tussen een plastic wipwap met een glanzende miniraket. Dit is een F1 stoeltje. Weer wat geleerd.

“Maar hoe gaat dit dan aflopen? Het seizoen begint dit weekend en er gaat sowieso één iemand dus niet starten.” Ik hoor het mezelf vragen maar besef me dat Marcus natuurlijk ook weer niet het antwoord op álle autokwesties weet…

“Simpel,” zegt Marcus. “Eén van de drie gaat hele hoge schadevergoeding krijgen.”

Oh wacht, toch wel. 

Delen: