Word abonnee

De dag van...

Bertens: ‘Favoriete club? Feyenoord natuurlijk!’

door: Robert Prins
5 februari 2015

Sporters zijn altijd druk en onderweg. Alles staat in het teken van het verwezenlijken van doelen en dromen. Deze week volgen we tennisster Kiki Bertens, die dit weekend in Apeldoorn in actie komt bij de Fed Cup.

Als professioneel tennisster ben je vaak onderweg. Zo speel je jaarlijks veel toernooien in het buitenland. Hoe vind je dat?
“Toernooien in het buitenland horen erbij. Ik ben niet voor niets gaan tennissen. Toch is het soms wel eens lastig. Ik ben een gezelligheidsmens en doe graag leuke dingen met mijn familie en vrienden. Door het tennis mis ik veel in een jaar. Als ik wat vrije tijd heb probeer ik dan ook met al mijn vrienden af te spreken, zodat ik wat ik gemist heb weer in kan halen.”

Je komt door het tennis op veel verschillende plekken in de wereld.
“Klopt. Toch zie ik van de meeste landen en steden niet bijzonder veel. Het draait natuurlijk altijd om het tennis. Vaak ga ik bij aankomst direct naar het hotel en moet ik de volgende dag alweer trainen of een wedstrijd spelen. Daarnaast wil je als je eruit ligt natuurlijk zo snel mogelijk weer naar huis.”

Ga je ieder jaar wel gewoon op vakantie?
“Jazeker. Ik probeer ieder jaar minimaal één keer op vakantie te gaan. Toevallig is het mij vorig jaar niet gelukt om ergens heen te gaan. Toen ben ik gewoon thuisgebleven en heb ik twee weken gezellige dingen gedaan met de familie. Dit jaar wil ik weer twee weken op een strand gaan liggen om bij te komen. Waar weet ik nog niet, maar dat het een warm land word, is zeker. Dat ligt mij namelijk wel. Ik ben een groot fan van de zon. Landen waar het koud is, vind ik helemaal niks, haha.”

Hoe vinden je familie en vrienden het dat je zo vaak weg bent?
“Ze vinden het jammer, maar begrijpen het volledig. Ze moedigen me allemaal aan. Dat vind ik erg fijn.”

Komt je familie vaak kijken bij wedstrijden?
“Niet super vaak, maar bij toernooien als Roland Garros proberen ze wel altijd te zijn. Parijs is ook erg goed te bereiken vanuit Nederland. Dit weekend komen ze zeker kijken, dat vind ik erg leuk.”

Op jouw website: www.kikibertens.nl kunnen jouw fans iets schrijven in het gastenboek. Dit wordt door veel mensen gedaan. Hoe vind je dat?
“Die berichten lees ik altijd met erg veel plezier. Het is namelijk leuk om te zien dat iedereen achter je staat.”

Daarnaast ben je ook actief op Twitter. Je hebt inmiddels al meer dan vijfduizend volgers.
“Klopt. Twitter is een leuke manier om mijn fans op de hoogte te houden van wat er speelt in mijn leven. Toch moet ik zeggen dat ik wel wat actiever mag zijn op social media. Soms vind ik het nog wel eens lastig om te bepalen wat ik er nou op moet zetten.”

Ik zag op Twitter een leuke foto van je in het basketbalstadion van de Miami Heat. Volg je veel andere sporten naast het tennis?
“Dat valt op zich wel mee, maar als je toch in Amerika bent, moet je ook naar een NBA-wedstrijd. Ik vond het fantastisch. De sportsfeer is zo anders dan in Nederland. Op televisie kijk ik naast het tennis vooral naar voetbal en schaatsen.”

Je volgt dus het voetbal. Wat is je favoriete club?
“Feyenoord natuurlijk! Jammer dat ze gisteren hebben verloren van SC Heerenveen. Echt balen.”

Delen: