Word abonnee

De dag van...

Davy Klaassen: ‘Zitten vaak te Keezen’

door: Luuc Renema
22 juli 2015

Davy Klaassen werd door trainer Frank de Boer benoemd tot de nieuwe aanvoerder van Ajax. Helden Online volgt de 22-jarige nummer tien van de Amsterdammers tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Jullie waren vorige week op trainingskamp in De Lutte. Hoe was het daar?
“We hebben daar lekker getraind en even ontspannen met de jongens. Dat is wel leuk. Natuurlijk was er ruimte voor wat grappen en grollen, maar er werd ook goed getraind. Scherper dan vorig jaar. Na vorig seizoen willen we toch iets goedmaken.”

Ik zag dat jullie onder andere een potje honkbal speelden…
“Ja, dat was leuk! Tjerk (Smeets, red.), onze teammanager, heeft vroeger gehonkbald en had dit bedacht om te gaan doen. Hij had een ex-honkballer die in de Major League Baseball heeft gespeeld uitgenodigd. Hij heeft het ons geleerd en was ook scheidsrechter. Het was niet altijd even goed, maar wel heel leuk. Iedereen was fanatiek en wilde winnen. Als dat zo is, dan is het altijd leuk, haha.”

 

No problem, I got this!⚾️ #AFCA #DeLutte

Een foto die is geplaatst door Davy Klaassen (@davyklaassen) op

Met de sfeer in het team zit het dus wel goed…
“Ja, er wordt veel gelachen. Veel jongens hebben met elkaar in een jeugdteam gespeeld en kennen elkaar dus al goed. We hebben veel plezier en dat is denk ik wel wat je nodig hebt om samen iets te bereiken. Lol maken met elkaar is ook belangrijk!”

Wat doen jullie als je niet aan het trainen bent?
“We spelen vaak een spelletje en dat heet Keezen. Dat is een soort mens-erger-je-niet. Ik zit samen met Mike (van der Hoorn, red.) in een team. De andere teams zijn John (Heitinga, red.) en Joël (Veltman, red.) en Diederick (Boer, red.) en Nick (Viergever, red.).”

Wie zijn er goed en wie minder?
“Daar ga ik niet op in, want dan krijg ik commentaar van de jongens, haha! Nee, er wordt veel gelachen. We winnen niet altijd, want je kan niet altijd winnen.”

Tekst gaat verder onder de foto

Hoezo niet?
“Het is een beetje geluk én je moet kwaliteit hebben. Het gaat een beetje gelijk op. Deze week ben ik niet echt in vorm.”

Trainen jullie er niet op?
“Haha, dat zou eigenlijk wel moeten!”

Werd er een klassement bijgehouden?
“Zeker. Maar wij stonden niet bovenaan. Dat waren twee andere jongens. Eerlijk gezegd weet ik zo niet meer wie. Het stond allemaal heel dicht bij elkaar. We gaan dit jaar vast nog wel vaker spelen, dat komt wel goed.”

Delen: