Word abonnee

De dag van...

‘Het lijkt me vet om in Cirque du Soleil op te treden’

door: Redactie Helden
4 oktober 2015

Sporters zijn altijd druk en onderweg. Alles staat in het teken van het verwezenlijken van doelen en dromen. Deze week volgen we Jeffrey Wammes, die zich voorbereidt op het WK turnen in Glasgow. Wammes is één van de tien turners die kans maakt op een plekje bij de definitieve zeskoppige selectie van het landenteam.

Je bent ambassadeur van Right To Play. Sinds wanneer ben jij aan dat goede doel verbonden? 
“Ík geloof sinds 2010. Ik hoefde er niet heel lang over na te denken. Ik vind het belangrijk om m’n naam aan een goed doel te hangen.”

Waarom heb je voor Right To Play gekozen? 
“Ik vind dit een mooi goed doel. En de plannen die hun hebben, spreken me aan. Daarbij komt dat er veel andere topsporters aangesloten zijn bij Right To Play. Iedere sporter laat dan zijn gezicht zien op evenementen. Dat vinden de mensen leuk. Ook de kinderen. Het is geweldig om de kinderen enthousiast te maken voor iets.”

'Ik doe dit veel liever dan voor een groep mensen een verhaal vertellen'

Wat voor dingen doe jij zoal? 
“Ik geef af en toe clinics. Laatst had ik bijvoorbeeld een clinic gegeven bij Landal GreenParks met een inzamelingsactie voor Right To Play. De kinderen die daar zaten konden zich inschrijven voor vijf euro. En dat geld ging dan weer naar Right To Play. Als ik zo kan helpen, vind ik dat heel erg leuk. Daar voel ik me prettig bij. En er deden zelfs meer dan vijftig kinderen mee. Daar was iedereen verbaasd over. En dan heeft het pas echt zin om wat te doen. Het was een populaire middag ja. Ik doe dit ook veel liever dan voor een groep mensen een verhaal vertellen, ha.”

Je ziet wel eens dat ambassadeurs naar Afrika gaan om eens te kijken wat ze daar allemaal opzetten. Lijkt jou dat wat? 
“Dat zou ik graag een keer willen ja! Maar nu is dat nog lastig vanwege het turnen. Als er in de toekomst zich een kans voor doet, ga ik het doen. Het lijkt me mooi om te zien wat ze precies doen in Afrika, wat er daar wordt opgezet en hoe de mensen daar reageren.”

'Op sommige momenten wil je het gewoon even niet over je sport hebben'

Wat doe je in je vrije tijd nog meer? 
“Ik woon in Amsterdam. Daar ga ik vaak eten met vrienden. Ik probeer zo vaak mogelijk naar een restaurant of een bioscoop te gaan. Ook af en toe naar de sauna. Ik ga daar met mensen heen buiten het turnen om. Op sommige momenten wil je het gewoon even niet over je sport hebben, maar over allerlei andere dingen, ha.”

Stel, je carrière is ten einde. Weet je al wat je dan wilt gaan doen?
“Ik hink op twee gedachten. Het lijkt me heel vet om in Cirque du Soleil op te treden. Ze hebben daar best vaak mensen voor nodig, voor de acrobatische oefeningen. Dat lijkt me heel gaaf om te doen. En zo kan ik mijn turncarrière ook nog wat verlengen, ha. Een andere optie is om iets op de televisie of iets met tijdschriften te doen. Indirect vragen mensen mij wel eens of ik niet iets op de televisie wil gaan doen naar aanleiding van Sterren Springen. Ik vraag me wel eens af of dat iets voor mij is. Misschien ga ik nog aan één programma deelnemen. Wat me ook leuk lijkt, is om voor een blad als Helden interviews te doen en een dag op te trekken met een sporter. Maar dan heb ik wel iemand nodig voor de spelling, ha!”

Delen: