Word abonnee

De dag van...

Kemperman: ‘Moet nog iets scherper voorin’

door: Robert Prins
24 augustus 2015

Sporters zijn altijd druk en onderweg. Alles staat in het teken van het verwezenlijken van doelen en dromen. Deze week volgen we hockeyer Robbert Kemperman, die met het Nederlands team in Londen deelneemt aan het EK.

Robbert, jullie zijn vorige week zondag aangekomen in Londen. Hoe is het?
“Het gaat erg goed. We zijn natuurlijk lang in Nederland gebleven om door te trainen. Vervolgens hebben we ook hier in Londen nog even flink wat gedaan. We hebben er nu twee wedstrijden opzitten en mogen tevreden zijn.”

‘Als je Engeland in eigen land verslaat, is dat natuurlijk extra mooi

Jullie wonnen de eerste twee wedstrijden en zijn daardoor al geplaatst voor de halve finale.
“Klopt. Het feit dat we al geplaatst zijn voor de halve finale is natuurlijk lekker. We zitten in een sterke poule en moesten tegen Spanje meteen aan de bak. Zo’n openingswedstrijd op een groot toernooi is eigenlijk altijd lastig. We wonnen met 2-0, dus dat is erg positief. Ook gisteren speelden we bij vlagen weer sterk. Als je Engeland in eigen land verslaat, is dat natuurlijk extra mooi.”

Tekst gaat verder onder de foto

Hoe kijk je terug op het spel?
“Positief. We hebben beide wedstrijden gecontroleerd, gaven weinig weg en creëerden zelf genoeg kansen. De komende wedstrijden moeten we nog iets vaker in de cirkel komen en voorin iets scherper zijn.”

Morgen spelen jullie tegen Rusland. Wat verwacht je van dat duel?
“Het wordt een compleet andere wedstrijd dan de twee voorgaande. Rusland is de nummer negentien van de wereld, dus die wedstrijd moeten we gewoon winnen. Zo simpel is het.”

‘Als je op deze plek speelt, krijg je toch weer een apart gevoel

Hoe is het om weer terug te zijn in Londen, de plek waar jullie in 2012 een zilveren medaille wonnen op de Olympische Spelen?
“Fantastisch natuurlijk. We hebben hier met z’n allen een aantal mooie weken beleefd en als je op deze plek speelt, krijg je toch weer een apart gevoel.”

Wat hebben jullie vandaag allemaal gedaan?
“Het is de dag na de wedstrijd, dus vanochtend hebben we een hersteltraining gedaan. Vanmiddag waren we even vrij en mochten we doen waar we zelf zin in hadden. Daarnaast zijn we druk bezig om onszelf voor te bereiden op de wedstrijd van morgen.”

Jullie spelen om de dag een wedstrijd. Vind je dat fijn?
“Jazeker. Hierdoor kunnen we op wedstrijddagen volle bak vlammen om vervolgens de dag erna even bij te komen, dat is prettig.”

Delen: