Word abonnee

De dag van...

Kemperman: ‘Willen allemaal dolgraag het EK winnen’

door: Robert Prins
25 augustus 2015

Sporters zijn altijd druk en onderweg. Alles staat in het teken van het verwezenlijken van doelen en dromen. Deze week volgen we hockeyer Robbert Kemperman, die met het Nederlands team in Londen deelneemt aan het EK.

Hoe is de sfeer in het team?
“Uitstekend. We kennen elkaar goed, spelen al lang met elkaar samen. We hebben allemaal hetzelfde doel en dat is het winnen van het EK, dat is het belangrijkste.”

'De omschakeling van club naar Oranje gaat eigenlijk vanzelf'

Kijk je er altijd naar uit om zo’n groot toernooi te spelen voor je land?
“Uiteraard. Het is geweldig om voor je land uit te komen op zo’n groot toernooi als een Europees kampioenschap. Iedere keer heb ik er weer veel zin in.”

Is het lastig om na zo’n lang seizoen bij Kampong meteen weer te focussen op Oranje?
“Nee, hoor. Dat valt wel mee. Vaak zitten er maar een paar weken tussen en gaat het eigenlijk vanzelf. Dit jaar hadden we een aantal weken vakantie, dat was even lekker, maar al vrij snel ging mijn blik weer op Oranje. Het hoort bij het leven van een topsporter.”

'Op rustdagen is het vooral zaak om goed te herstellen'

Jullie verblijven in een hotel in Londen. Wie is je kamergenoot?
“Dat is Billy Bakker. Met hem kan ik heel goed opschieten. We slapen al een aantal jaar met z’n tweeën op de kamer bij grote toernooien, dat vind ik wel prettig. Steeds van kamergenoot wisselen is alleen maar vervelend. Toch moet ik zeggen dat ik met iedereen op een kamer zou kunnen slapen, kan het met alle spelers namelijk goed vinden.”

Dit toernooi spelen jullie om de dag een wedstrijd. Wat doen jullie buiten de wedstrijden om?
“Op rustdagen is het vooral zaak om goed te herstellen. Buiten een hersteltraining doen we niet erg veel dingen op zo’n dag. Het verschilt ook per speler. Sommigen vinden het fijn om een groot deel van de dag in de hotelkamer rond te brengen, terwijl anderen juist het liefst naar buiten gaan. Wel hebben we een aantal keer iets met elkaar gegeten in de grote shopping mall hier in de buurt. Dat is altijd erg gezellig. Ook is het fijn dat we dan even iets anders kunnen eten. We zitten redelijk buiten het centrum, dus even naar de stad gaan, is niet mogelijk.”

Ga je in Nederland vaak om met spelers uit het Nederlands team?
“Jazeker. Ik woon net als een aantal spelers in Amsterdam, dus we gaan geregeld wat met elkaar doen. Het is altijd erg gezellig en er wordt veel gelachen.”

Veel succes tegen Rusland vandaag.
“Dank je wel.”

Delen: