Word abonnee

De dag van...

Klaassen: ‘Ik ga zeker nog niet weg’

door: Luuc Renema
24 juli 2015

Davy Klaassen werd door trainer Frank de Boer benoemd tot de nieuwe aanvoerder van Ajax. Helden Online volgt de 22-jarige nummer tien van de Amsterdammers deze week tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Kijken jullie nog een beetje naar wat andere clubs op de transfermarkt doen?
“Je ziet wel dat andere teams ook flink spelers aan kopen zijn, maar dat doet iedereen wel. Het is aan ons om zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Wat andere clubs doen, daar kunnen we niks aan doen.”

Wie zie je dit jaar als jullie concurrenten?
“Ik denk dat PSV altijd wel een concurrent is. Verder is het moeilijk in te schatten. Feyenoord is natuurlijk een club die graag mee wil doen. Ik denk dat gedurende het seizoen moet blijken wie echt om de prijzen gaan spelen.”

Depay, Wijnaldum, Clasie, Chery, Berghuis, het lijstje met spelers die de eredivisie verlaten is lang. Wordt het voor jou nog geen tijd?
“Ik ga zeker nog niet weg nee. Ik heb nog niet het gevoel dat ik hier klaar ben met leren. En ik heb het prima naar mijn zin. Ajax is mijn club.”

Is Davy Klaassen misschien het nieuwe gezicht van de eredivisie?
“Nah, ik ga gewoon mijn best doen. Het doel is om kampioen te worden en met Ajax mooie dingen mee te maken. Als het erbij komt is het prima, maar het is niet mijn doel of zo.”

Wat gaat er na dit jaar gebeuren?
“Daar heb ik totaal geen idee van. Als we kampioen worden, ja, dan zijn we kampioen. Maar dat wil dan nog niet per se zeggen dat het tijd is om een volgende stap te maken.”

Zou jij je hele leven bij Ajax kunnen spelen eigenlijk?
“Dat weet ik niet, dat is wel moeilijk. Ik denk dat iedereen wel naar andere clubs kijkt. Nu ben ik bij Ajax super tevreden en Ajax is mijn club, dus ik denk totaal niet aan een overstap. Maar mocht het komende zomer of weet ik wanneer komen, dan komt het dan wel.”

Kijk je dan nog naar een specifieke club of competitie?
“Ik mag graag naar de Engelse competitie kijken, maar heb verder geen speciale club. Ik ben van geen enkele club fan. Ja, eentje. Ajax…”

Delen: