Word abonnee

De dag van...

Klaassen: ‘Ik speel het liefste vooruit’

door: Luuc Renema
23 juli 2015

Davy Klaassen scoorde in de eerste helft van de Champions League-ontmoeting met Rapid Wien twee doelpunten. “Ik speel het liefst vooruit.” 

Wat is jouw persoonlijke doel dit jaar Davy?
“Kampioen worden. Dat is het enige doel.”

Maar dat is toch meer een doelstelling voor het team? Ik neem toch aan dat je jezelf wilt ontwikkelen?
“Ik denk dat als je kampioen wordt dat je daar beter van wordt. Als je alles wil winnen kun je niet stil blijven staan. Je moet je wel ontwikkelen. Alles kan bij mij in principe nog beter. Op een geven moment zal er een soort van moment komen dat je weet dat je niet veel beter gaat worden. Ik hoop dat ik nog lang niet aan dat moment toe ben.”

'Als je alles wil winnen kun je niet stil blijven staan'

In het verleden werd je wel eens vergeleken met Dennis Bergkamp. Wat vind je daarvan?
“Het is mooi dat mensen dat zeggen, maar ik kom niet in de buurt van wat hij allemaal heeft bereikt in zijn carrière. Ik vind het een vergaande vergelijking.”

Denk je dat je ooit net zo goed als Bergkamp kan worden?
“Daar moet ik nog veel voor leren, steeds beter worden. Als ik net zo goed als hem kan worden zou dat natuurlijk fantastisch zijn. Maar goed, ik ben natuurlijk ook gewoon mijzelf. Er zijn spelers met dezelfde stijl, maar vergelijken is volgens mij altijd moeilijk.”

Tekst gaat verder onder de foto

Het ziet er naar uit dat je dit jaar op jouw favoriete positie mag spelen…
“We trainen nu veel op een systeem waarin ik op 10 speel, maar ik weet niet of we het hele seizoen zo gaan spelen. Dit systeem is een soort van extra wapen. Ik speel het liefst vooruit, dat weet iedereen. Vorig seizoen was het beter om niet op die plek te spelen, maar nu we nieuwe spelers hebben en iedereen fit is, is de nummer 10 positie wel mijn beste positie.”

Hoe verloopt de samenwerking met de andere middenvelders?
“Het is nog een klein beetje wennen. Nemanja (Gudelj, red.) is natuurlijk nieuw en met Riechedly (Bazoer, red.) en Daley (Sinkgraven, red.) speel ik nog geen jaren samen. Dan is het wel even kijken hoe het loopt. We ontwikkelen langzamerhand een bepaalde klik met elkaar.”

Delen: