Word abonnee

De dag van...

Van Beek: ‘Gun PEC die titel ook’

door: Redactie Helden
7 december 2014

Sporters zijn altijd druk en onderweg. Alles staat in het teken van het verwezenlijken van doelen en dromen. Deze week volgen we Team Corendon-schaatsster Lotte van Beek die na bijna een jaar blessureleed afgelopen weekeinde eindelijk weer aan een wedstrijd kon deelnemen.

De decembermaand staat in het teken van sportverkiezingen. Wie zijn voor jou de sporter, sportster en sportploeg van het jaar?
“Dat vind ik altijd zo lastig. Er zijn zoveel sporters geweest dit jaar die een topprestatie hebben geleverd. Natuurlijk de schaatsers op de Spelen, maar ook de atleten, de ruiters, de hockeyers… Er hadden nog veel meer atleten genomineerd kunnen worden.”

Jij dingt bij ons met de gouden achtervolgingsploeg mee in de categorie: Helden van het Jaar. Jullie leggen het wel flink af tegen PEC Zwolle…
“Ha, stiekem ben ik ook voor PEC Zwolle hoor! Het is toch je cluppie, ik gun ze die titel zeker. Zij hebben dit jaar met de beker en de schaal toch een prachtige prestatie geleverd! Ik heb ze mogen vasthouden, vond het echt geweldig.”

Het privilege van een olympisch kampioen?
“Niet eens. Meer dat ik er gewoon regelmatig kom en wat mensen ken. Ik moest een kaartje ophalen voor de Europa League en toen vroegen ze me of ik even op de foto wilde met de beker en de schaal. Daar maken we wel tijd voor natuurlijk.”

Maak je ook tijd voor het sportgala straks?
“Ja, dit jaar wordt voor mij zelfs de eerste keer, ik ben er nog nooit geweest. Normaal heb ik altijd wedstrijden op dit moment van het jaar, maar nu kan ik het mooi in het schema passen. Natuurlijk helemaal mooi dat ik ook nog eens genomineerd ben.”

Is de jurk al binnen?
“Uh, dat moet nog even gebeuren. Gelukkig heb ik een hele lieve schoonzus die regelmatig dat soort galajurken voor me uitzoekt. Misschien moet ik haar even vragen en dan samen shoppen.”

Lijkt me wel vreemd dat je nu opeens tijd hebt voor dat soort zaken.
“Dat is het ook! Ik heb de afgelopen vier jaar bijvoorbeeld geen kerst kunnen vieren. Dan zit je normaal altijd ergens in een hotel voor te bereiden op een wedstrijd. Maar dit jaar dus wel! Een hele nieuwe ervaring. Ik ga er flink van genieten.”

Delen: