Word abonnee

De dag van...

Wammes: ‘Dat zou heel uniek en supergaaf zijn’

door: Redactie Helden
30 september 2015

Sporters zijn altijd druk en onderweg. Alles staat in het teken van het verwezenlijken van doelen en dromen. Deze week volgen we Jeffrey Wammes, die zich voorbereidt op het WK turnen in Glasgow. Wammes is één van de tien turners die kans maakt op een plekje bij de definitieve zeskoppige selectie van het landenteam.

Als land eindigen bij de beste acht en dan zijn jullie voor het eerst in de historie geplaatst voor de Spelen als landenteam. Uniek! 
“Klopt ja, het is nog nooit gebeurd. Het zou supergaaf zijn om dat mee te maken. Om gewoon met dit team op de Olympische Spelen te staan. En het komt nu zo dichtbij. We voelen allemaal dat het haalbaar is. Dit is het jaar dat we de Spelen als land kunnen halen. Misschien dat het nog niet op het WK lukt, maar dan is er nog een kans tijdens het olympisch kwalificatietoernooi (OKT). Over vier jaar weet ik nog niet of ik nog turn en of er nieuwe jongens uit de jeugd doorstromen. Nu weet je dat alle ingrediënten er zijn. Dus waarom zou het nu niet gaan gebeuren?”

'Dit is het jaar dat we de Spelen als land kunnen halen'

Zie jij een plek bij de eerste acht op het WK tot de mogelijkheden behoren? 
“Dan zou alles op zijn plaats moeten vallen op het juiste moment. Ik denk dat een top twaalf-klassering reëler is. Natuurlijk is een plaats bij de top acht het makkelijkst en het prettigst. Want dan kunnen we ons gelijk voorbereiden op de Spelen. Anders hebben we nog een stap te gaan in april, hoewel dat ook geen ramp zal zijn.”

Bij het OKT moeten jullie bij de eerste vier eindigen. Dat lijkt me ook geen makkie.. 
“De eerste acht plekken zijn dan in ieder geval al vergeven, he! Wij moeten dan zorgen ‘the best of the rest’ te worden. Maar bij zo’n OKT ben je ook weer afhankelijk van wanneer je wordt ingeroosterd. En daarbij is het de vraag of iedereen tot april fit blijft. We hebben allemaal een heel lange zomer gehad. Dat betekent dat we een relatief korte tijd hebben tot april.”

'We hebben een hele goede mix van jong, oud en ervaren'

Is dit dé groep die historie gaat schrijven? 
“Ik denk het wel. We hebben een aantal hele goede specialisten en een aantal sterke allrounders.”

Maakt dat dit team zo goed? 
“Ja, en we hebben we een hele goede mix van jong, oud en ervaren. Plus een goede coachingsstaf met Mitch Fenner die echt daarboven staat. Hij maakt de beslissingen en laat zich door niemand beïnvloeden.”

Stel, jullie eindigen bij eerste acht. Groot feest?
“Ja sowieso! Het zou heel uniek zijn en supergaaf.”

Delen: