Word abonnee

De dag van...

Wammes: ‘Zij hebben een hele andere muzieksmaak’

door: Redactie Helden
2 oktober 2015

Sporters zijn altijd druk en onderweg. Alles staat in het teken van het verwezenlijken van doelen en dromen. Deze week volgen we Jeffrey Wammes, die zich voorbereidt op het WK turnen in Glasgow. Wammes is één van de tien turners die kans maakt op een plekje bij de definitieve zeskoppige selectie van het landenteam.

Ik las ergens dat je amateur-dj bent. Klopt dat? 
“Ha, nee! Dat was destijds als grapje gezegd, maar daarna verscheen het overal in de media. Dus bij deze: ik ben geen amateur-dj.”

Maar je bent wel een muziekliefhebber? 
“Best wel. Ik reis heel veel, dus dan luister ik heel veel muziek. Het hangt van de stemming af waar ik naar luister. Maar vooral naar de populaire muziek, zoals Adele en Beyonce. Ook voor en na de trainingen luister ik eigenlijk altijd wel muziek. En voor een wedstrijd ook. Maar het is niet dat ik één bepaald nummer moet luisteren voordat ik de turnhal in ga.”

'Zij vinden mijn muziek saai en ik vind hun muziek niet leuk'

Wie bepaalt de muziek als jullie als groep bij elkaar zijn? 
“Als we samen trainen, rent iedereen zo snel mogelijk naar de box toe waar ze de muziek kunnen aansluiten. Echt iedereen probeert daar als eerste te zijn. Dat is behoorlijk irritant, ha. Ik luister het liefst muziek waarin ik mee kan zingen, maar de andere jongens hebben een hele andere muzieksmaak. Zij vinden mijn muziek saai en ik vind hun muziek niet leuk.”

Wat voor muziek draaien zij dan? 
“Ik weet niet precies hoe die muziekstijlen heten. Het is in ieder geval veel te veel geschreeuw en iets met alleen maar gitaren. We maken er geen ruzie om hoor, dat zal ook nooit gebeuren!”

'Kensington had drie jongens uitgenodigd en mij helaas niet'

Casimir Schmidt, Bart Deurloo en Epke Zonderland kwamen voor in de clip van Kensington – War. Waarom jij niet?
“Geen idee, weet jij het? Ze hadden drie jongens uitgenodigd en mij helaas niet. Ja, dat vond ik wel jammer. Het is natuurlijk wel mooi dat de sport zo aandacht krijgt. Maar als je er niet bij bent, heb je er niks aan.”

Komt het toevallig omdat jij geen fan bent van gitaren? 
“Ha, de muziek van Kensington vind ik juist wel weer leuk. Ik weet niet of elke nummers van ze leuk zijn, maar degene die ik ken, zijn erg mooi. Dus dat zal de reden vast niet zijn geweest.”

Delen: