Word abonnee

Held van de week

Heldvandeweek23maart

door: Redactie Helden
23 maart 2015

Voor de Held van de Week-verkiezing nomineert Barbara Barend deze keer de schaatsers Jorrit Bergsma en Marrit Leenstra en Feyenoord-speler Anass Achahbar.

Jorrit Bergsma

Schaatser Jorrit Bergsma boekte dit weekend bij de wereldbekerfinale in Erfurt een dubbele zege op de 5000 meter. Hij reed met 6.17,49 een prima tijd. Het baanrecord op de Duitse baan, in handen van Sven Kramer 6.16,02, was net iets te ambitieus, maar Bergsma reed een prima tweede tijd. Met zijn overwinning veroverde Bergsma ook de wereldbeker op deze afstand. Hij klom van de vierde naar de eerste plaats in het eindklassement van de 5000 en 10.000 meter.

Barbara: “Het deelnemersveld bleef wellicht wat achter, heeft toch heeft hij zichzelf wederom bewezen in de top van het schaatsen. Een prachtige tweede tijd op de baan is, ongeacht de concurrentie echt een prima prestatie. Vandaar dat ik hem nomineer als Held van de Week!”

Marrit Leenstra

Schaatster Marrit Leenstra heeft bij de wereldbekerfinale in Erfurt de eindzege gepakt op de 1.500 meter. Zij bleef, door een vierde tijd te behalen, concurrent Heather Richardson met tien punten voor in het eindklassement. 

Barbara: “Door een nipte voorsprong in het klassement wist Leenstra zich toch aan de top van het eindklassement te posteren. Een mooie prestatie van de 27-jarige rijdster, die in Erfurt zichzelf wederom op de kaart heeft weten te zetten. Al met al een prima seizoen voor de schaatser van Team Corendon.”

Anass Achahbar

De Feyenoord-voetballer Achahbar heeft erg lang geduld moeten hebben in Rotterdam, voordat hij definitief zijn doorbraak maakte. Afgelopen weekend werd zijn geduld beloond met een basisplaats en hij verraste het fanatieke Kuip-publiek met twee fantastische goals vlak achter elkaar. Daarmee was de 21-jarige Marokkaan beslissend in de 2-1 eindstand tussen Feyenoord en PSV. 

Barbara: “Achahbar oogde vrij en verlost van alle onzekerheden. Hij speelde met ongelooflijk veel spelplezier en nam zijn ploeg door twee doelpunten op sleeptouw tegen de aanstaande kampioen. Ik hoop nog veel te gaan zien komende weken en jaren van de jonge Achahbar!”

Delen: