Word abonnee

Held van de week

Held van de Maand maart: de handbalsters

door: Robert Prins
10 april 2016

De Nederlandse handbalsters zijn door de lezers van Helden Online verkozen tot de Held van de Maand. De ploeg van bondscoach Henk Groener verzekerde zich in Metz voor het eerst in de geschiedenis van een olympisch ticket. We belden met speelster Angela Malestein, die tegen Japan de wedstrijd van haar leven speelde door acht keer te scoren.

Gefeliciteerd! Jullie zijn door onze lezers verkozen tot Held van de Maand.
“Wat leuk!”

Hoe kijk je een aantal weken na het OKT terug op het toernooi?
“Ik word nog altijd erg blij als ik eraan terugdenk. We speelden sterk en de sfeer was fantastisch. Het voelde bijna alsof we thuis speelden. Er waren zoveel Nederlandse fans aanwezig in Metz. We hebben laten zien dat we op het WK geen eendagsvlieg waren en dat we op dit moment absoluut bij de wereldtop horen. Daar ben ik trots op.”

'Het was voor ons allemaal een beloning voor vier jaar lang hard werken'

Je speelde geweldig in de beslissende wedstrijd tegen Japan.
“Ha, dank je. Tegen Japan lukte vrijwel alles. Het is fijn dat het er op zo’n belangrijk moment allemaal uitkomt. Daar doe je het als speelster voor. Het was voor ons allemaal een beloning voor vier jaar lang hard werken.”

Net als tijdens het WK was er een ware handbalgekte in ons land. Hoe kijk je daar tegenaan?
“Ik vind het erg leuk. Eindelijk krijgen we de aandacht, die we verdienen. Handbal is een superleuk spelletje. Daar komen nu steeds meer mensen achter. Het feit dat Ziggo alles heeft uitgezonden, heeft natuurlijk erg geholpen.”

Na het OKT zaten jullie bijna in iedere radio- of tv-uitzending. Wat vind je van alle aandacht?
“Het is natuurlijk geweldig dat we zoveel aandacht kregen, heb er erg van genoten. Toch moet ik zeggen dat het op een gegeven moment genoeg is. Ik was dan ook blij dat ik weer naar mijn club in Duitsland moest, ha. Daar draait het allemaal om het spelletje en dat is toch het belangrijkste.”

'Na onze prestaties bij het WK en het olympisch kwalificatietoernooi mogen we wel hardop zeggen dat we een medaillekandidaat zijn'

Hoe voelt het om deel uit te maken van een team dat voor het eerst in de geschiedenis naar de Olympische Spelen gaat.
“Dit was ons grote doel. Hiervoor zitten we vrijwel allemaal in het buitenland en trainen we iedere dag ontzettend hard. Vier jaar geleden ging het net mis. Dat we nu wel het ticket binnen hebben, is geweldig.”

Hoe zie jij jullie kansen in Rio?
“Na onze prestaties bij het WK en het olympisch kwalificatietoernooi mogen we wel hardop zeggen dat we een medaillekandidaat zijn. We hebben aangetoond dat we het vrijwel iedereen lastig kunnen maken.”

Delen: