Word abonnee

Held van de week

Held van de Week 29 maart

door: Redactie Helden
29 maart 2015

Voor de Held van de Week-verkiezing nomineert Barbara Barend deze keer de jonge autocoureur Max Verstappen, wielrenner Niki Terpstra en Nederlands elftal-voetballer Wesley Sneijder.

Max Verstappen
De Formule-1 coureur Max Verstappen maakte grote indruk tijdens zijn tweede race als rijder. Het talent, dat slechts zeventien jaar oud is, stuntte in de Grand Prix van Maleisië met de zevende plaats in zijn Toro Rosso. Verstappen was een van de smaakmakers in de race op het circuit van Sepang met divers inhaalacties.
Barbara: “Ongelooflijk dat hij de verwachtingen nu al waarmaakt. In zijn tweede race laat hij zijn bulk talent zien. Hij is niet alleen de jongste coureur die punten pakt in de Formule-1, maar weet ook nog 'gewoon' een zevende plek te bemachtigen. En of hij nou een Belg is, zoals Frits gisteren aantoonde, of een Nederlander is, we hebben er een absolute topper bij!”

Niki Terpstra
In een uiterst zware Gent-Wavelgem werd wielrenner Niki Terptra tweede. De renner van Etixx-Quick-Step troefde in de eindsprint Geraint Thomas van Sky af, waardoor hij de tweede plek bemachtigde, achter de reeds gefinishte Luca Paolini. 
Barbara: “De weersomstandigheden maakten de 240 kilometer lange tocht erg zwaar voor de renners. Heel knap dat Niki na ook nog een lekke band in het spannende slot zo'n mooie plek behaalde voor Etix-Quick-Step. Complimenten hoe hij de strijd aan bleef gaan, en uiteindelijk tweede werd.”

Wesley Sneijder
Middenvelder Wesley Sneijder redde het Nederlands elftal in de slotfase. Hij en Klaas-Jan Huntelaar brachten de stand in de Amsterdam ArenA tegen Turkije in evenwicht en daarmee behoudt Oranje zicht op plaatsing voor het EK voetbal. Opmerkelijk is dat hij na zijn doelpunt de bal onder zijn shirt deed en zijn duim in zijn mond stopte: het teken dat er een baby op komst is. 
Barbara: “Dat het een belangrijk doelpunt is zijn we het allemaal wel over eens. Ik wil vooral Wesley en zijn vrouw Yolanthe hartelijk feliciteren met zijn aankomende baby en ik hoop dat de bevalling succesvol zal verlopen. En natuurlijk is het handig dat Wesley dit soort 'doelpunten' gewoon blijft scoren!”

Delen: