Word abonnee

Held van de week

Held van de Week: Heracles Almelo

door: Redactie Helden
24 september 2015

De spelers van Heracles Almelo zijn door de lezers van Helden Online verkozen tot Held van de Week. De Almeloërs versloegen Max Verstappen en de honkballers van Neptunus vanwege de imposante seizoensstart in de Eredivisie.

Na de knappe zege op PSV waren de Heraclieden zelfs heel even koploper van de Eredivisie (doordat Ajax zondag won, staat Heracles nu tweede). Maar met vijftien punten uit zes duels is de ploeg uit Almelo aan een indrukwekkende reeks bezig. En dan te bedenken dat de ploeg van trainer John Stegeman vorig seizoen na zes speelrondes nul punten had. Helden Online verraste aanvoerder Mark-Jan Fledderus en verdediger Mike te Wierik na afloop van de gewonnen bekerwedstrijd (4-1) met Vitesse.

Gefeliciteerd allereerst met de overwinning op Vitesse!
Mark-Jan: “Ja dankjewel! Het was een absurde wedstrijd met drie rode kaarten van de tegenstander. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt in mijn carrière. Maar met drie man meer gaat het toch een stukje makkelijker en win je uiteindelijk met ruime cijfers.”
Mike: “De boel ontregelen werd nog bijna beloond ook. Gelukkig liep het goed af, we hebben goed geprofiteerd van de driemanmeersituatie. Zoiets zul je niet snel meer meemaken, nee. We zijn blij dat we door zijn en daar gaat het uiteindelijk om.”

We hebben nog een leuke mededeling: jullie zijn door de lezers van Helden Online verkozen tot Held van de Week. Proficiat!
Mark-Jan: “Oh, leuk! Dankjewel! Wat voor prijs hoort daarbij?”

Een handdruk en een nominatie voor Held van de Maand..
Mark-Jan: “Ha, hartstikke leuk! Daar zijn we zeker heel blij mee. Ik denk omdat het is omdat we van PSV hebben gewonnen?”

Dat ook, maar ook vanwege jullie imposante seizoensstart.
Mike: “Ah. Zoiets hebben we natuurlijk ook niet vaak meegemaakt. Dan past dit daar wel bij ja!”

'Als je het seizoen zo begint, is dat echt knap. Een soort droom'

Had jij dit van tevoren kunnen bedenken, Mike?
Mike: “Het is niet zo moeilijk om het beter te doen dan vorig jaar, ha. Toen hadden we nul punten na evenveel speelrondes. Als je het seizoen zo goed begint, is dat echt knap. Het is een soort droom. En ik denk dat het niet eens onverdiend is. Dat is het belangrijkste. Natuurlijk hebben we ook wel eens geluk gehad, maar dat dwing je af. Dit is gewoon super!”

Na PSV stonden jullie zelfs even eerste. Hebben jullie de teletekstpagina met de stand uitgeprint en ergens opgehangen?
Mark-Jan: “Dat had ik eigenlijk wel moeten doen, want nu staan we alweer tweede, ha. Maar goed, we moeten weer verder, he. We staan niet meer eerste, dus telt het niet meer. We zitten nu in een flow en dit proberen we vast te houden. We weten dat het in het voetbal ook allemaal zo weer om kan draaien. Juist dan moeten we niet in de war raken. We zijn het seizoen gestart met de doelstelling om ons zo snel mogelijk veilig te spelen en momenteel liggen we iets voor op schema, ha. Maar laten we eerst maar zorgen dat we genoeg punten hebben en dan kijken we wel verder. We kijken het per wedstrijd.”

Wat is nou het verschil tussen begin vorig seizoen en begin dit seizoen?
Mike: “Vorig seizoen verloren we de eerste zeven wedstrijden. En dan is alles heel negatief. Dat is heel moeilijk om te draaien. Ik denk dat heel veel mensen dat vergeten. Eigenlijk zijn we al een tijdje goed bezig, spelen veelal in dezelfde opstelling. Het is niet zo dat het ineens dit seizoen is gaan lopen. Aan het einde van vorig seizoen hadden we ook al een goede serie neergezet.”

 'Iedereen is kunstgras gewend. Dat vind ik een slecht excuus'

Jullie hebben alle wedstrijden vooralsnog op kunstgras gespeeld. Is dat in jullie voordeel?
Mark-Jan: “Volgens mij zijn er meer wedstrijden op kunstgras dan op gewoon gras dit seizoen, dus ik weet niet of het nou zo'n groot voordeel is. We spelen zaterdag (uit bij AZ) voor het eerst op een gewoon grasveld.”
Mike: “Elke jongen die in de Eredivisie speelt, is gewend om op kunstgras te spelen. Ik vind dat een slecht excuus. Toen we net in de Eredivisie kwamen, was er ook altijd gezeur: als we hier de punten pakten, lag het aan het kunstgras. Lekker makkelijk. Nu moeten we laten zien dat we zaterdag ook op gras kunnen winnen.”

Succes zaterdag en de rest van het seizoen!
Allebei: “Ja, super bedankt. Rustig aan, hé.”

Delen: