Word abonnee

Held van de week

Held van de Week: Marrit Leenstra

door: Robert Prins
25 maart 2015

Marrit Leenstra van Team Corendon is door de bezoekers van Helden Online verkozen tot Held van de Week. Met 43 procent van de stemmen liet zij Anass Achahbar en Jorrit Bergsma achter zich. De 25-jarige schaatsster pakte dit weekend bij de wereldbekerfinale in Erfurt de eindzege op de 1500 meter.

Gefeliciteerd! Je bent door de lezers van Helden Online verkozen tot Held van de Week.
“Wat leuk! Mooi dat mijn prestatie ook door jullie lezers niet onopgemerkt is gebleven. Ik ben er nog steeds hartstikke trots op.”

Hoe is het nu met je?
“Het gaat eigenlijk prima. Ik zit op dit moment in Noord-Italië. Ik ben even helemaal aan het bijkomen van het zware seizoen.”

‘Als je zo het schaatsseizoen af kan sluiten, is dat geweldig

Hoe kijk je nu een aantal dagen na je eindzege op de 1500 meter terug op je prestatie?
“Ik vind het nog steeds heel gaaf. Ik ben blij dat ik de Amerikaanse Heather Richardson net voor kon blijven. Het was het einde van het schaatsseizoen en als je het dan zo af kan sluiten, is dat geweldig.”

Tekst gaat verder onder de foto

(Bron: NOS.nl)

Heb je de overwinning een beetje goed gevierd?
“Dat valt op zich wel mee. Ik ben dat eigenlijk vooral nu in Italië aan het doen.”

Hoe kijk je terug op de rest van het schaatsseizoen?
“Ik denk dat ik terug kan kijken op een redelijk seizoen. Ik ben heel blij met hoe de wereldbekers zijn verlopen. Die gingen echt heel goed. Ik vind het alleen jammer dat ik op sommige grote toernooien niet heb kunnen pieken. Het NK allround viel vanwege mijn diskwalificatie helemaal in het water. Daardoor kon ik me ook niet kwalificeren voor het EK allround. Dat was echt balen. Dat hoop ik volgend jaar zeker beter doen.”

‘Ik wil even goed bijkomen van het seizoen en genieten van mijn vrije tijd’

Wat zijn je plannen voor de komende weken?
“Eerst blijf ik nog een maandje hier in Italië. Ik wil even goed bijkomen van het seizoen en genieten van mijn vrije tijd. Als de batterij volledig is opgeladen, ga ik weer rustig beginnen met hardlopen en fietsen. Begin mei begin ik weer met trainen bij mijn team.”

Delen: