Word abonnee

Held van de week

Held van de Week: Sanne Wevers

door: Robert Prins
5 november 2015

Sanne Wevers is door de bezoekers van Helden Online verkozen tot Held van de Week. De turnster liet tennisser Thiemo de Bakker en paralympisch atlete Marlou van Rhijn ruim achter zich. Helden Online sprak met haar.

Gefeliciteerd, je bent door de lezers van Helden Online verkozen tot Held van de Week! 
Wat leuk! Zeker een mooie waardering. Het is mooi om te zien dat zoveel mensen op mij hebben gestemd. Ik wil iedereen dan ook bedanken.” 

Afgelopen zondag won je een zilveren medaille op de balk bij de WK turnen in Glasgow. Je werd daarmee de eerste Nederlandse turnster in tien jaar die het voor elkaar kreeg om een WK-medaille te winnen. Hoe kijk je daar nu op terug?
“Ik vind het nog altijd supergaaf natuurlijk. Toen ik zondagochtend opstond, had ik al een erg goed gevoel. Hoe goed je je ook voelt, de balk blijft een lastig onderdeel. Dat zie je ook aan het aantal fouten dat wordt gemaakt. Het is altijd nog maar de vraag of je erop blijft staan. Van tevoren was ik dus best zenuwachtig. Als je dan na afloop met een zilveren medaille staat, geeft dat een onbeschrijfelijk gevoel.”

'Volgend jaar bij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro wil ik beter zijn dan ooit'

Na afloop zei je dat de uitvoering zeker niet perfect was.
“Klopt. Het was zeker niet mijn beste oefening ooit. Een aantal zaken kan echt nog wel beter. Door deze prestatie ben ik nog gemotiveerder om beter te worden. Ik denk dat er nog veel rek inzit. Volgend jaar bij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro wil ik beter zijn dan ooit.”

Het was een apart, maar ook heel mooi jaar voor zowel Lieke als jou.
“Dat kun je wel zeggen. Het begin van het jaar was heel erg moeilijk voor ons door alle negatieve zaken buiten het turnen om. Vervolgens hebben Lieke en ik de knop omgezet en zijn we tot prestaties gekomen waar we vooraf alleen maar van konden dromen. Lieke presteerde geweldig tijdens de Europese Spelen in Bakoe door drie bronzen en één gouden medaille te winnen. Zelf pakte ik op de EK in Montpellier een bronzen medaille op de brug en dus die zilveren medaille dit weekend. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de prestatie die het team heeft geleverd in Glasgow.”

'We zagen allemaal onze droom werkelijkheid worden'

Ja, want jullie gaan voor het eerst in veertig jaar als team weer eens naar de Olympische Spelen. Hier droomde je als kind zeker al van?
“Het was echt een historische prestatie van het team. Dat we een plek bij de top acht zouden halen, had niemand van tevoren verwacht. Het was zo mooi om het op het scorebord te zien staan. We zagen allemaal onze droom werkelijkheid worden.”

Even iets heel anders. Waar turn je nou liever: op een WK of in het vliegtuig?
“Ha, ik weet waar je op doelt. Op onze terugreis naar Amsterdam hadden we een aantal uur vertraging. Om dan de hele tijd in de stoel te blijven zitten, vind ik maar niks. Ik besloot dus om wat leuks te verzinnen om de tijd te doden. Later bleek dus dat iemand het had gefilmd en dat het op veel websites in Nederland was verschenen. Dat was wel leuk.”

De afgelopen dagen ben je heel vaak in het nieuws geweest. Zo stond je onder andere in alle dagbladen en je was te gast bij RTL Late Night. Wat vond je van al die aandacht?
“Ik moet zeggen dat ik er wel van kan genieten. Dit hoort er gewoon bij. Als je een goede prestatie levert, kun je dit verwachten. Alle aandacht is ook goed voor de sport. Naast alle media-aandacht heb ik ook van veel mensen een berichtje gehad. Van bekenden, maar ook van veel onbekenden. Ook dat vond ik erg leuk.”

'Dat het een zonnige bestemming wordt, staat vast'

Een aantal maanden geleden sprak ik je al eens. Toen vertelde je dat je op vakantie zou gaan na het WK. Weet je al waar je heen gaat?
“Ha, nee nog steeds niet. Ik heb de komende twee weken nog een aantal dingen te doen. Daarna ga ik zeker op vakantie. Even lekker bijkomen. Dat het een zonnige bestemming wordt, staat vast.”

Lieke en Sanne Wevers stonden ook in editie 27 van Helden Magazine. Lees hier hun hele verhaal. 

Delen: