Word abonnee

Held van de week

HeldvdWeek20april

door: Redactie Helden
20 april 2015

Voor de Held van de Week-verkiezing nomineert Barbara Barend deze keer turnster Sanne Wevers, PSV-trainer Philip Cocu en de tennissters van de Fed Cup. 

Sanne Wevers 
De 23-jarige Turnster Sanne Wevers verraste tijdens het EK turnen op de discipline brug. Met haar score van 14.200 wist de Oldenzaler Elissa Downie (14.100) uit Groot-Brittannië net voor te blijven en won ze de bronzen medaille.
Barbara: “Het verhaal van Wevers is bizar. Samen met haar coach (haar vader) was ze door een conflict niet meer welkom op haar turnvereniging in Almelo, waardoor ze voor haar trainingen uit moest wijken naar Heerenveen. Het is dan ook een topprestatie dat ze Nederland voor het eerst sinds 2002 weer een EK-medaille op de brug wist te bezorgen!”

Philip Cocu
De selectie van Phillip Cocu wist afgelopen zaterdag definitief de Eredivisie te winnen. Met een klinkende 4-1 overwinning op SC Heerenveen was PSV vier speelrondes voor het einde van de competitie al zeker van de winst in de Eredivisie. Achtervolger Ajax staat met nog drie wedstrijden te spelen na afgelopen weekend op twaalf punten afstand op de Eindhovenaren.
Barbara: “Phillip Cocu heeft flink wat weerstand moeten overwinnen in zijn eerste periode bij PSV. Het verwijt dat hij te veel op afstand van zijn selectie stond heeft hij dit jaar meer dan ooit goed gemaakt. Hij levert fantastisch werk door zo vroeg voor het einde al kampioen te worden. Phillip bewijst zich dit jaar als goede trainer en staat centraal in een groep met toppers als Guardado, Wijnaldum, Depay en De Jong.”

Fed Cup-team
Arantxa Rus won zondag met het Fed Cup-team het beslissende derde punt van Australië. Hierdoor promoveert Nederland naar de wereldgroep. Tennisster Kiki Bertens was eerder op de dag in twee sets te sterk voor de Australische Casey Dellacqua.

Barbara: “Door de goede prestaties van Rus en Bertens promoveert Nederland weer naar de Wereldgroep in het tennissen. Het spel was zo overtuigend dat dubbelspel niet eens nodig was om de promotie veilig te stellen. Dat belooft wat voor de toekomst!”

Delen: