Word abonnee

Held van de week

Wie wordt de Held van de maand maart 2016?

door: Redactie Helden
4 april 2016

Er werden deze maand weer een aantal geweldige prestaties geleverd. Wat was volgens jullie de beste? Er kan weer worden gestemd voor de Held van de Maand.

Sifan Hassan
Een wereldtitel op de 1.500 meter WK indoor atletiek. De 23-jarige Sifan Hassan was in het Amerikaanse Portland overtuigend de snelste en kwam als eerste over de finish. Het was haar eerste mondiale titel ooit, nadat ze sinds 2013 een Nederlands paspoort heeft.

Sifan Hassan (@Sifan1Sh) wins the 1500 meter at the World Indoor Championships

#Portland2016 pic.twitter.com/uKS5rbuhWY

— Pat Holleran (@athleticsPix) March 22, 2016

Barbara:
De top bereiken is heel moeilijk, maar er blijven is nog veel moeilijker. En dat is wat Sifan doet. Ze is als vluchteling naar Nederland gekomen en begonnen met hardlopen. Nu is ze de beste van de wereld. Dat is razendknap. Met een derde plek was ze niet blij geweest, dan had je haar strontchagrijnig gezien. Voor haar telt alleen de eerste plek.

Sven Kramer
Voor de achtste keer in zijn loopbaan mocht Sven Kramer zich begin maart de beste op het WK allround noemen. In Berlijn won Kramer zowel de 5 als 10 kilometer. Op die afstanden was hij zo oppermachtig dat hij zich eend negende plek op de 500 meter en een derde plaats op de 1.500 meter kon veroorloven. Met een puntentotaal van 148.995 bleef hij Sverre Lunde Pedersen (149.483) en Jan Blokhuijsen (149.672) ruim voor.

8 pic.twitter.com/yuKgcPi1t9

— Sven Kramer (@SvenKramer86) March 6, 2016

Barbara:
Iedereen verwacht van Sven dat hij altijd wint en iedere keer doet hij het inderdaad. Er zijn weinig sporters die zo’n mentaliteit hebben als hij, hij traint hard en presteert iedere keer weer op het juiste moment. Het is uniek dat hij telkens weer wint, niet winnen doet hij gewoon nooit. Als Sven eerste wordt, vinden we dat eigenlijk heel normaal.

Handbalsters naar het OKT
Voor de Nederlandse handbaldames stond halverwege maart in het Franse Metz het OKT op het programma. Frankrijk, Japan en Tunesië waren de tegenstanders en werden alle drie op prachtige wijze verslagen. Zo werden de Olympische Spelen in Rio een feit. En dat is natuurlijk een nominatie waard.

RIO!! OS 2016!! Wij zijn erbij!! Lekker gegeten en nu slapen! Morgen wedstrijd tegen Tunesië! #oneteamonedream pic.twitter.com/lfc82WAJal

— NLteam Handball (@nedteamhandbal) March 19, 2016

Barbara:
De handbalsters hebben gedaan wat er van ze verwacht werd. Ondanks de verwachtingen kan het ook misgaan, zoals we hebben gezien bij de waterpolosters. Gelukkig liet het team van Henk Groener het niet zover komen. De groep is blijkbaar heel ver. In en tegen Frankrijk is niet makkelijk, net als het verslaan van de Japanners. Toch hebben ze het gedaan. Erg knap!

Delen: