Word abonnee

Held van de week

Wie wordt de Held van de Maand november?

door: Frits Barend
11 december 2015

De afgelopen maand konden de lezers van Helden Online elke week stemmen op hun favoriete sportheld. Wij hebben de vier Helden van de Week op een rijtje gezet en zijn benieuwd wie volgens jou de titel Held van de Maand verdient.

Sanne Wevers
Sanne Wevers won op het WK in Glasgow verrassend zilver op de balk. De 24-jarige turnster kwam maar net te kort voor het goud. Het was voor het eerst sinds 2005 dat een Nederlandse vrouw een medaille veroverde op een WK. Toen won Suzanne Harmes brons op vloer.

Frits Barend
“Een ongekend knappe prestatie van Sanne! Nadat de Nederlandse turnsters zich na veertig (!) jaar ook al als team wisten te plaatsen voor de Olympische Spelen, nu ook nog zilver voor Sanne op de balk. Hier heeft ze jarenlang echt keihard voor gewerkt. Hopelijk weet ze deze goede lijn door te zetten richting Rio!”

De korfballers
De Nederlandse korfballers wonnen vorige maand voor de negende keer in de geschiedenis het WK. In de finale werd de grote rivaal België in Antwerpen aan de kant gezet: 27-18. De korfballers hadden het in die finale even moeilijk, maar in de slotfase werd het verschil gemaakt.

Frits Barend
“Dat Nederland de finale zou halen, stond vooraf al vast. Ons land domineert samen met België al decennia de sport. Maar desalniettemin flikken ze het keer op keer ondanks al die 'druk'. Het feit dat Scholtmeijer in de laatste paar minuten van de wedstrijd zijn gehele team wisselde, was een mooi gebaar. Zo’n titel win je namelijk met zijn allen.”

Michael van Gerwen
De Grand Slam of Darts was de enige prijs van dartbond PDC die Michael van Gerwen nog niet won. Hij wilde graag winnen en liet dat ook merken. Zijn tegenstanders werden stuk voor stuk aan de zegekar gebonden. In de finale rekende hij af met legende Phil Taylor.

Frits Barend
“Eindelijk heeft Michael van Gerwen nu ook die laatste nog ontbrekende prijs toegevoegd aan zijn palmares. En wat een topvorm heeft hij! Zijn tegenstanders werden vermorzeld. In de finale had hij het even lastig, maar hij kwam groots terug.”

Jean-Julien Rojer
Rojer won vorige maand de ATP World Tour Finals samen met zijn Roemeense dubbelpartner Horia Tecau. De geboren Antilliaan, die afgelopen jaar ook al Wimbledon won, voert door de zege op het officieuze WK de wereldranglijst aan. 

Frits Barend
“Deze prestatie is echt bijzonder. Na Jacco Eltingh en Paul Haarhuis hadden we geen Nederlandse dubbelspelers meer die tot zoiets in staat waren. Rojer speelde een foutloos toernooi. Hopelijk kan hij in Rio samen met Robin Haase en eventueel Michaëlla Krajicek ook iets moois doen!”

Delen: