Word abonnee

Held van de week

Wie wordt de Held van de Maand oktober?

door: Redactie Helden
7 november 2015

De afgelopen maand konden de lezers van Helden Online elke week stemmen op hun favoriete sportheld. Wij hebben nu de vier Helden van de Week op een rijtje gezet en zijn benieuwd wie volgens jou de titel Held van de Maand verdient.

De volleybalsters
De Nederlandse volleybaldames wonnen tijdens het EK in eigen land een knappe zilveren medaille. In de finale waren de dames van bondscoach Giovanni Guidetti kansloos tegen Rusland, maar desalniettemin konden de volleybalsters terugkijken op een zeer geslaagd toernooi.

Frits
Ik heb een aantal wedstrijden bekeken en heb echt genoten van de geweldige wedstrijden. Ook de entourage was super. Deze bondscoach, Giovanni Guidetti, heeft echt een goed team weten te bouwen. Ik verwacht dat de volleybalsters de komende jaren alleen maar beter zullen worden.

Daniel Sprong
De jonge ijshockeyer verdiende de Held van de Week wegens zijn debuut in de allergrootste competitie ter wereld: de NHL. Sprong (18) werd daarmee de eerste Nederlander in de NHL sinds Ed Kea in 1983. Een week later maakte de speler van de Pittsburgh Penguins zelfs zijn eerste doelpunt.

Frits
Wat is het ongelooflijk mooi om te zien dat een achttienjarige ijshockeyer zijn debuut mocht maken in de grootste competitie ter wereld. Het is jammer dat ijshockey niet zo groot is in Nederland, maar Daniel Sprong gaat een hele grote meneer worden. En ik denk dat hij dat al is in Amerika en Canada.

Jeffrey Hoogland
Baanwielrenner Jeffrey Hoogland zette op het EK de Nederlandse baanwielersport weer op de kaart. De 22-jarige sprinter behaalde maar liefst drie gouden medailles: bij de ploegenachtervolging, op de individuele sprint en op de individuele tijdrit van een kilometer. Hij kan gezien worden als een kanshebber voor goud in Rio.

Frits
Na Theo Bos en Teun Mulder was het even wachten totdat er weer nieuwe talenten zouden doorbreken internationaal. En zie daar, Jeffrey Hoogland als Koning van de Baan tijdens het EK. Hij veroverde maar liefst drie gouden medailles en is daarmee zeker iemand om in de gaten te houden richting de Spelen.

Max Verstappen
Nog zo'n jonge sporter die een goede daad verrichtte voor de Nederlandse sport. Max Verstappen reed twee weken geleden in de Grand Prix van de Verenigde Staten een dijk van een race. Hij evenaarde met zijn vierde plek zijn beste prestatie tot nu toe. In Hongarije werd hij namelijk ook al vierde. 

Frits
Max imponeerde weer eens tijdens een Grand Prix. Dit keer in de Verenigde Staten. Hij rook zelfs even aan het podium, maar met een vierde plaats kun je zeker thuiskomen. Als je dit op deze leeftijd al kunt, sluit ik niet uit dat hij ooit eens wereldkampioen gaat worden. En dat zou echt sensationeel zijn.

Delen: