Word abonnee

Held van de week

Wie wordt de Held van de Maand september?

door: Redactie Helden
8 oktober 2015

De afgelopen maand konden de lezers van Helden Online elke week stemmen op hun favoriete sportheld. Wij hebben nu de vier Helden van de Week op een rijtje gezet en zijn benieuwd wie volgens jou de titel Held van de Maand verdient.

De Holland Acht
De roeimannen van de Holland Acht presteerden het om van een kansloze positie na het WK van vorig jaar dit jaar brons te pakken. Dirk Uittenbogaard, Boudewijn Röell, Kaj Hendriks, Tone Wieten, Olivier Siegelaar, Boaz Meylink, Mechiel Versluis, Robert Lücken en stuurman Peter Wiersum lieten heel Nederland zien dat we ook tijdens de Olympische Spelen rekening moeten houden met de Holland Acht.

Barbara
“Een hele knappe comeback van de roeimannen. Want wie had gedacht dat ze na een teleurstellend WK in Amsterdam dit zouden kunnen? En ik denk dat er voor volgend jaar nog meer in zit. We gunnen het ze in ieder geval van harte!”

Tom Dumoulin
Na de val in de Tour de France wist Tom Dumoulin één ding zeker: ik ga knallen in de Vuelta. En zo geschiedde. Dumoulin pakte twee etappezeges, droeg een paar dagen de rode trui en had zelfs lang uitzicht op de eindoverwinning. Maar op de laatste beklimming was hij op en werd hij nog zesde in de eindrangschikking. Dumoulin weet in ieder geval dat hij goed kan klimmen en wellicht wint hij ooit nog wel eens die grote ronde.

Barbara
“We hebben drie weken lang ontzettend genoten van Tom Dumoulin. Zijn strijdlust en volharding kenmerkten de renner van Giant-Alpecin. Helaas was hij de laatste beklimming helemaal kapot, maar jouw tijd komt nog wel, Tom!”

Heracles Almelo
De ploeg van trainer John Stegeman mag vooralsnog gezien worden als verrassing van de Eredivisie. De Almeloërs vinden zichzelf terug op de derde plaats achter Ajax en Feyenoord, maar boven PSV. En dat is een ongekende luxe voor Heracles Almelo. Wie weet wat er dit seizoen nog meer in zit.

Barbara
“Erg knap wat John Stegeman voor mekaar heeft gekregen bij Heracles Almelo! Vorig seizoen stond Heracles zeven weken lang op nul punten, terwijl ze nu na acht speelrondes al achttien punten hebben verzameld. Petje af!”

Anna van der Breggen
Zij was beslist de succesvolste Nederlandse wielrenner op het afgelopen WK. Met drie medailles kan Anna van der Breggen terugkijken op een geslaagd toernooi. Toch ontbrak de mooiste kleur, namelijk het goud. Maar met twee zilver (op de weg en met de tijdrit) en een bronzen plak (ploegentijdrit) is Van der Breggen kanshebster voor een gouden plak in Rio.

Barbara
“Hoe hard ze ook baalde van het missen van goud: met drie medailles thuiskomen hoef je je echt niet te schamen! Sterker nog, wij zijn supertrots op Anna! Volgend jaar dan maar revanche nemen in Rio, op een parcours dat je goed ligt. Succes!”

Delen: