Word abonnee

Held van de week

Wie wordt de Held van de Week? 1-12

door: Redactie Helden
1 december 2014

Voor de Held van de Week-verkiezing nomineert Barbara Barend deze keer Feyenoord, het Nederlands dameselftal en rolstoeltennisster Aniek van Koot.

Oranjeleeuwinnen
Dankzij de 1-2 zege in en tegen Italië wisten de Nederlandse dames zich voor de eerste keer ooit te kwalificeren voor het WK, komende zomer in Canada. En met een voorhoede bestaande uit het trio Martens-Miedema-Melis kan Nederland daar hele hoge ogen gooien.

Barbara: “Een geweldige prestatie van de meiden. Zowel in De Haag als in Verona bestond er geen twijfel over wie de betere ploeg was. Ben benieuwd hoe ver deze ploeg kan komen in Canada.”

Feyenoord
De Kuip deinsde heen en weer dankzij het feestvierende legioen. Fred Rutten laat Feyenoord spelen op een manier die past bij de Rotterdamse volksclub: vol strijd en passie. De zege op Sevilla zorgt ervoor dat Feyenoord voor het eerst in tien jaar ook na de winter Europees actief is.

Barbara: “In Spanje weten ze nog steeds niet wat ze overkomen is. Sevilla, houder van de UEFA Cup!, werd op inzet overklast. Zoals het hoort, in De Kuip.”

Aniek van Koot
In Nederland bijna geruisloos voorbij gegaan, maar groot nieuws in de tenniswereld. Aniek van Koot schreef afgelopen weekeinde in Londen de titel op haar naam bij de Tennis Masters, het officieuze WK.

Barbara: “Aniek versloeg in de finale Jiske Griffioen. Ook na het afzwaaien van Esther Vergeer blijven de Nederlandse dames dus het rolstoeltennis domineren.”

Delen: