Word abonnee

Held van de week

Wie wordt de Held van de Week? 14 december 2015

door: Frits Barend
14 december 2015

Voor de Held van de Week-verkiezing nomineert Frits Barend deze week schaatser Sven Kramer, atlete Sifan Hassan en PSV.

Sven Kramer
Sven Kramer won dit weekend de 5.000 meter bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. Met een tijd van 6.14,99 was hij ruim anderhalve seconde sneller dan zijn rivaal Jorrit Bergsma. De Belg Bart Swings eindigde op de derde plaats. Hij noteerde een tijd van 6.20,80

Frits
Een mooie prestatie van Kramer dit weekend. Het was zijn honderdste 5.000 meter uit zijn carrière en hij won alweer voor de tachtigste keer. Ook verloor hij nog nooit een vijf kilometer bij wereldbekerwedstrijden in Heerenveen. Bijzonder knap!

Sifan Hassan
Atlete Sifan Hassan won zondag met overmacht de Europese titel bij de EK cross in Hyères. Na een lange solo kwam ze als eerste over de streep. Twee jaar geleden won Hassan ook al een gouden medaille bij de EK veldlopen. Toen was ze in Belgrado de beste bij de beloften.

Frits
Wat een topper is Hassan toch. De manier waarop ze won was echt grote klasse. Ze is de derde Nederlandse die het voor elkaar krijgt een Europese crosstitel bij de senioren te pakken. Alleen Lornah Kiplagat en Hilda Kibet gingen haar voor. Deze nominatie voor Held van de Week is dan ook meer dan terecht.

PSV
PSV deed afgelopen dinsdag wat het moest doen. De Eindhovenaren wonnen met 2-1 van CSKA Moskou en zagen VfL Wolfsburg Manchester United verslaan. Daardoor speelt de ploeg ook na de winterstop nog in de Champions League. PSV kwam in eigen huis nog op achterstand door een benutte penalty van Sergei Ignasjevitsj, maar Luuk de Jong en Davy Pröpper beslisten niet veel later alsnog de wedstrijd in het voordeel van PSV. Het was voor het eerst in negen jaar dat een Nederlandse club het voor elkaar kreeg om te overwinteren in de Champions League.

Frits
Wat PSV deze week heeft gepresteerd, is bijzonder knap. Een poule overleven met teams als VfL Wolfsburg, Manchester United en CSKA Moskou is niet niks. Dit had het Nederlandse voetbal echt even nodig. Ik ben benieuwd tegen wie PSV in de volgende ronde moet.

Delen: