Word abonnee

Held van de week

Wie wordt de Held van de Week? 2-11-2015

door: Frits Barend
2 november 2015

Voor de Held van de Week-verkiezing nomineert Frits Barend deze week turnster Sanne Wevers, ‘Blade Babe’ Marlou van Rhijn en tennisser Thiemo de Bakker.

Sanne Wevers
Sanne Wevers won zondag zilver op de balk op de WK in Glasgow. In de finale liet ze een prima oefening zien, die met 14,233 punten werd gewaardeerd. Na een protest werd de uitgangswaarde aangepast (van 5,6 naar 5,7), waardoor de 24-jarige turnster uitkwam op 14,333 punten. Alleen de 18-jarige titelhoudster Simone Biles was met 15,358 punten te sterk voor Wevers. Het was voor het eerst sinds 2005 dat een Nederlandse vrouw een medaille veroverde op een WK. Toen won Suzanne Harmes brons op vloer.

Frits
Een ongekend knappe prestatie van Sanne en wát een succesvol WK voor Nederland. Nadat de Nederlandse turnsters zich na veertig (!) jaar ook al als team wisten te plaatsen voor de Olympische Spelen, nu ook nog zilver voor Sanne op de balk. Hier heeft ze jarenlang echt keihard voor gewerkt. Hopelijk weet ze deze goede lijn door te zetten richting Rio!

Marlou van Rhijn
Paralympisch atlete Marlou van Rhijn veroverde vorige week al goud op de 200 meter op de WK in Qater, donderdag kwam daar nóg een titel bij. Ze was met 12,80 de snelste op de 100 meter sprint, een verbetering van haar eigen wereldrecord. Hiermee prolongeert de 24-jarige Noord-Hollandse haar WK-titels van 2013. In Lyon won de paralympisch kampioene toen eveneens goud op de 100 en 200 meter.

Frits
Een fantastisch resultaat en een mooie opsteker richting Rio. Het deelnemersveld was sterk. Ontzettend knap dat ze nu haar titels weet te prolongeren en ook nog eens haar eigen wereldrecord verbetert. Een terechte nominatie!

Thiemo de Bakker
Thiemo de Bakker heeft twee challengertoernooien op zijn naam geschreven en daarmee een plek in de top 100 teruggewonnen. In de finale van het hardcourttoernooi in het Mexicaanse Monterrey versloeg De Bakker zondag de als eerste geplaatste Victor Estrella Burgos. Vorige week was de 27-jarige Westlander de sterkste op een vergelijkbaar toernooi in Las Vegas. De Bakker staat nu op de 96e positie op de wereldranglijst en is daarmee zeker van deelname aan het hoofdtoernooi van de Australian Open.

Frits
Twee mooie overwinningen van Thiemo en goed voor het Nederlandse tennis! In augustus van 2013 stond De Bakker voor het laatst in de top 100. Een knappe inhaalslag van hem en hopelijk smaken deze twee overwinningen naar meer!

Delen: