Word abonnee

Held van de week

Wie wordt de Held van de Week? 23-11-2015

door: Frits Barend
22 november 2015

Voor de Held van de Week-verkiezing nomineert Frits Barend deze week tennisser Jean-Julien Rojer, schaatster Carien Kleibeuker en schaatser Ted-Jan Bloemen​.

Jean-Julien Rojer
Jean-Julien Rojer won zondag de World Tour Finals in het dubbelspel. Samen met de Roemeen Horia Tecau wist hij alle tegenstanders hun wil op te leggen. De geboren Antilliaan sloot dankzij de toernooizege tevens het jaar af als nummer één van de wereld. 

Frits
Deze prestatie is echt bijzonder. Na Jacco Eltingh en Paul Haarhuis hadden we geen Nederlandse dubbelspelers meer die tot zoiets in staat waren. Rojer speelde foutloos!

Carien Kleibeuker
Carien Kleibeuker schaatste vrijdag een geweldige tijd in Salt Lake City. De 37-jarige schaatster noteerde op de 5.000 meter een tijd van 6.45,04 en verpulverde daarmee het Nederlandse record van Gretha Smit van ruim dertien jaar geleden. Zij zette een tijd van 6.49,22 neer. Ook Smit deed het in Salt Lake City. 

Frits
Een geweldige tijd van Kleibeuker. De 37-jarige schaatster is de laatste weken echt goed bezig. Eerder deze maand presteerde ze al goed in Enschede bij de selectiewedstrijden. En nu verbreekt ze een record dat al dertien jaar stond. Zeker een nominatie voor Held van de Week waard.

Ted-Jan Bloemen
Ted-Jan Bloemen verbaasde zaterdag vriend en vijand door de 10 kilometer op zijn naam te schrijven. Hij versloeg niet alleen Sven Kramer en Jorrit Bergsma, maar noteerde ook nog eens een wereldrecord. De in Nederland geboren Canadees haalde zelfs een aantal seconden van het oude record van Kramer af.

Frits
Wat een daverende verrassing. Waar iedereen verwachtte dat Kramer of Bergsma het wereldrecord aan zou scherpen, deed Bloemen dat. Ben benieuwd wat hij nog meer in huis heeft de komende maanden.  

Delen: