Word abonnee

Held van de week

Wie wordt de Held van de Week? 25-10-2015

door: Frits Barend
25 oktober 2015

Bij afwezigheid van Barbara nomineert Frits Barend deze week de turnsters, Dirk Kuyt en Max Verstappen voor de Held van de Week-verkiezing.

De turnvrouwen
De Nederlandse turnsters (Eythora Thorsdottir, Mara Titarsolej, Lisa Top, Tisha Volleman, Lieke en Sanne Wevers) hebben zich zaterdag bij de kwalificaties op de WK in Glasgow na veertig jaar geplaatst voor de Olympische Spelen. Het team kwam tot een score van 222.353. Daarmee werden de turnsters achtste in het landenklassement, een klassering die rechtstreekse kwalificatie voor Rio inhoudt. Het is voor het eerst sinds de Spelen van 1976 in Montreal dat Nederland met een team turnsters naar de Spelen gaat.

Frits
Een geweldig resultaat! Vooraf werd eigenlijk alleen gesproken over deelname aan het olympisch kwalificatietoernooi in april in Rio, maar dit is natuurlijk het best denkbare scenario. Deze meiden zijn zo talentvol. Ben benieuwd of er de komende tijd nog meer in zit.

Dirk Kuyt
Dirk Kuyt heeft de smaak te pakken. De aanvaller van Feyenoord had een groot aandeel in de 3-1 overwinning op AZ. Kuyt wist namelijk alle drie de doelpunten te maken. Vorige week scoorde Kuyt al drie keer tegen SC Heerenveen. Hij trad daarmee in de voetsporen van Henk Schouten (1959), Cor van der Gijp (1962) en Piet Kruiver (1964), drie andere Feyenoorders die ooit twee competitieduels op rij een hattrick noteerden.

Frits
Alles wat Dirk Kuyt momenteel aanraakt, verandert in goud! Twee wedstrijden op rij een hattrick maken, is echt heel uniek. Ik denk dat hij nog heel belangrijk gaat zijn voor Feyenoord dit seizoen. 

Max Verstappen
Max Verstappen zette Nederland opnieuw op zijn kop door in de Grand Prix van de Verenigde Staten als vierde te eindigen. Het was voor de tweede keer in zijn leven dat hij op deze plek eindigde. Verstappen pakte daardoor weer een aantal belangrijke WK-punten en staat nu tiende in het algemeen klassement.

Frits
Wat een fantastische race van Max! Hij had misschien een beetje geluk met het aantal afvallers, maar dat doet niets aan zijn prestatie af. Echt diep onder de indruk van zijn manier van rijden. En dat op zo'n jonge leeftijd.

Delen: