Word abonnee

Held van de week

Wie wordt de Held van de Week 28-12-2015

door: Frits Barend
27 december 2015

Voor de Held van de Week-verkiezing nomineert Frits Barend deze week Mathieu van der Poel, Ronald Koeman en Kai Verbij.

Mathieu van der Poel
De jonge Van der Poel won twee wedstrijden op rij. Zaterdag won hij de wereldbeker in Heusden-Zolder en zondag de Superprestige in Diegem. Beide keren versloeg hij de Belg Kevin Pauwels en zijn landgenoot Lars van der Haar. Vorige week zondag won hij ook al de wereldbeker in Namen.

Frits
Fantastisch om te zien hoe Mathieu weer helemaal terug is in de top. Saillant detail van zaterdag: Van der Poel won daar op de plek waar hij over een kleine zeven weken zijn wereldtitel hoopt te verdedigen. Met die klasse van het afgelopen weekend zit dat er zeker in!

Ronald Koeman
Southampton versloeg op Tweede Kerstdag het grote Arsenal, de nummer twee in de Premier League met ruime cijfers. In eigen huis kreeg de ploeg van Arsene Wenger met 4-0 klop. En dat terwijl trainer Ronald Koeman de laatste weken veel kritiek te verduren kreeg. 

Frits
Waar het bij Louis van Gaal niet meer lijkt te lukken, heeft Koeman de smaak weer te pakken. Althans, zo lijkt het. Southampton won met maar liefst vier doelpunten verschil van Arsenal. Dat is knap, zeker omdat The Saints de laatste wedstrijden niet meer overtuigden.

Kai Verbij
Het lijkt bijna geen verrassing meer, maar Kai Verbij werd afgelopen zondag Nederlands kampioen op de 500 meter. De sprinter van Team Beslist reed twee 34'ers en eindigde daarmee voor Jan Smeekens en Ronald Mulder. Verbij was tevens de enige Nederlander die dit seizoen op het podium wist te rijden bij een wereldbeker (Inzell).

Frits
Dit is er eentje hoor! Verbij houdt alle Nederlandse topsprinters achter zich. Van Jan Smeekens tot aan de Muldertjes. Ik vermoed dat we de komende tijd nog veel van hem gaan horen. Misschien een kanshebber voor de WK sprint?

Delen: