Word abonnee

Held van de week

Wie wordt de Held van de Week?

door: Redactie Helden
30 augustus 2015

Voor de Held van de Week-verkiezing nomineert Barbara Barend deze keer de hockeymannen, wielrenner Tom Dumoulin en uiteraard de kersverse wereldkampioene op de 200 meter sprint: Dafne Schippers.
 
De hockeymannen
De Nederlandse hockeymannen kroonden zich in Londen voor het eerst sinds 2007 tot Europees kampioen. In een weergaloze finale werd titelverdediger Duitsland met maar liefst 6-1 verslagen.

Barbara: “Een topprestatie van de hockeyers. Het was voor het eerst dat onze jongens Duitsland op een Europees kampioenschap versloegen. Om dat dan juist in de finale en met deze cijfers te doen, is echt super.”

Tom Dumoulin
Tom Dumoulin toont in de Ronde van Spanje dat hij in de vorm van zijn leven steekt. Op zondag reed hij in de slotklim toppers als Chris Froome en Nairo Quintana stuk en pakte hij de dagzege én de leiderstrui.

Barbara: “Als je in de Vuelta, met zo’n sterk deelnemersveld, onder andere Chris Froome en Nairo Quintana weet te kloppen en daardoor de leiderstrui overneemt, is dat gewoon top. Dumoulin neemt revanche voor de eerdere Tour de France.”

Dafne Schippers
Dafne Schippers won op de WK in Peking zilver op de 100 meter en goud op de 200 meter sprint. Daarnaast vestigde ze met haar tijd op de 200 meter ook nog eens een Europees record.

Barbara: “Schippers liet heel Nederland juichen. Op de redactie stonden we op de banken toen zij begon aan haar sprintonderdeel. Kippenvel! Een prestatie van wereldformaat.”

Delen: