Word abonnee

Held van de week

Wie wordt de Held van de Week? 5-10-15

door: Barbara Barend
5 oktober 2015

Voor de Held van de Week-verkiezing nomineert Barbara Barend deze keer hockeyster Maartje Paumen, tennisster Michaëlla Krajicek en de volleybaldames. 

Maartje Paumen
Na haar twee doelpunten voor Den Bosch in de competitiewedstrijd tegen Pinoké (2-0) is Maartje Paumen op dit moment de topscorer aller tijden in de hoofdklasse van het hockey. Ze passeert daarmee Kim Lammers van Laren. De dertigjarige Paumen staat nu op 319 goals, één meer dan Lammers.

Barbara
Wat een geweldige prestatie van Maartje! Zij is nu al een icoon in de hockeysport. Ze is ook nog maar dertig jaar, dus er kunnen nog zeker heel veel doelpunten bijkomen. De onderlinge strijd tussen Paumen en Lammers zal voorlopig nog wel even doorgaan, al is Lammers wel vier jaar ouder.

Michaëlla Krajicek
Krajicek boekte zondagavond in Las Vegas haar tweede toernooizege op rij. Vorige week won ze al het ITF-toernooi in Albuquerque. Krajicek maakte door haar eindzege van vorige week al een enorme sprong op de wereldranglijst, naar de 242e plek. Dankzij haar prestaties op het hardcourt in Las Vegas lonkt een plek in de top tweehonderd voor Krajicek, die zich sinds kort met succes weer volledig op het enkelspel richt.

Barbara
Na haar twaalfde zege op rij verdient Krajicek zeker een nominatie voor Held van de Week. Deze prestatie is vooral heel knap als je nagaat dat Krajicek zich nog maar kort (opnieuw) op het enkelspel richt. Ze speelde de laatste jaren veel dubbelwedstrijden, maar ik denk dat ze nu de goede keus heeft gemaakt!

De volleybaldames 
De Nederlandse volleybaldames presteerden bijzonder goed op het EK in eigen land. De ploeg van bondscoach Giovanni Guidetti plaatste zich overtuigend voor de finale door Turkije met 3-0 te verslaan. In de finale was Rusland echter nog een maatje te groot, maar desalniettemin kunnen de vrouwen trots zijn op een zilveren medaille.

Barbara
Wat hebben we allemaal ontzettend genoten van de volleybalsters! Misschien zijn ze nu nog een beetje teleurgesteld, maar over een paar dagen kunnen ze terugkijken op een fantastisch toernooi. Heel Nederland heeft genoten van hun passie en vechtlust. De finale verliezen van een topland als Rusland is echt geen schande!

Delen: