Word abonnee

Held van de week

HeldvdMaand maart

door: Redactie Helden
1 april 2015

De afgelopen maand konden de lezers van Heldenonline.nl elke week stemmen op hun favoriete sportheld. Wij hebben nu de vijf Helden van de Week op een rijtje gezet en zijn benieuwd wie volgens jou de titel Held van de Maand maart verdient.

Bibian Mentel
Para-snowboardster Bibian Mentel sloot haar seizoen is stijl af. Zo werd ze wereldkampioen op de snowboardcross en de banked slalom. Na haar succes ging ze onder het mes, om voor de vierde keer een kwaadaardige tumor in haar longen te laten verwijderen. 

Reactie Bibian.

Dafne Schippers
Na de Europese titel in de buitenlucht (100m) won Dafne Schippers deze maand de Europese sprinttitel indoor (60m). Dat deed ze in een nieuw persoonlijk record (7.05 seconden). Het Nederlandse record van Nellie Cooman (7.00) komt steeds dichterbij.

Reactie Dafne.

Sjinkie Knegt
Met een knappe eindspurt op de 3000 meter kroonde Sjinkie Knegt zich tot de nieuwe wereldkampioen shorttrack. De Fries maakte het ongelooflijk spannend in Moskou. Na een diskwalificatie op de kilometer gaf niemand nog wat om zijn kansen. Behalve Knegt zelf. Na een snelle rekensom bleek dat winst op de 3 kilometer voldoende kon zijn. Dat bleek.

Reactie Sjinkie.

Marrit Leenstra
Schaatsster Marrit Leenstra pakte bij de wereldbekerfinale in Erfurt de eindzege op de 1.500 meter. Zij bleef, door een vierde tijd te behalen, concurrent Heather Richardson met tien punten voor in het eindklassement. 

Reactie Marrit.

Max Verstappen
F1-coureur Max Verstappen maakte grote indruk tijdens zijn tweede race als rijder. Het talent, dat slechts zeventien jaar oud is, stuntte in de Grand Prix van Maleisië met de zevende plaats in zijn Toro Rosso. Verstappen was een van de smaakmakers in de race op het circuit van Sepang met diverse inhaalacties.

Reactie Max.

Delen: