Word abonnee

Helden in het nieuws

Afscheid Johan Cruijff

door: Redactie Helden
27 maart 2016
We hadden niets klaarliggen om meteen te reageren op het overlijden van Johan Cruijff. We wilden niet geloven dat hij er niet en nooit meer zal zijn. Nu het zover is, willen we uiteraard toch bij zijn dood stilstaan. Maar mooier dan Rafael van der Vaart kunnen we het nauwelijks verwoorden. “Elk woord dat je aan Johan Cruijff wijdt, is een woord te weinig.” We wijdden de nieuwsbrief aan Johan. Hieronder een overzicht van de artikelen:
 
Frits Barend: 'Johan loopt als een rode draad door mijn leven'
Even na één uur pleegde ik het telefoontje waarvan ik hoopte dat ik het nooit hoefde te plegen. Ja, Johan is overleden. Klik hier voor de hele herinnering van Frits aan Johan.
 
 
Mooiste herinneringen
Frits en Barbara koesteren talloze momenten aan en met Johan. Een herinnering van Frits gaat terug naar 1973, toen hij Johan bij Ajax interviewde en bij oppasgebrek zijn dochtertje meenam. Klik hier voor alle herinneringen.
 
 
Johan Cruijff in Helden
Johan vertelde twee keer zijn verhaal in Helden Magazine. Beide artikelen zijn in zijn geheel te lezen.
– Zomer 2014: Johan: 'Ik zou graag met Messi voetballen'
– Voorjaar 2011: Johan: 'Snel is minder snel als je het ziet'
 

'Onsterfelijk'
Jaap Stalenburg: “De betekenis van Johan Cruijff voor de voetballerij zit in zijn erfenis. Het mooiste voetbal van de wereld. Gespeeld door briljante artiesten.”

Suarez over Johan
Voor Onze Helden bezochten we Luis Suarez een maand geleden. Ze spraken ook over Cruijff: “Johan heeft zijn stempel op deze club gedrukt.”

 

De hele wereld gedenkt
Op social media verschenen schitterende teksten, afbeeldingen en video's van over de hele wereld. Hier maakten we een overzicht van de mooiste berichten die wij tegenkwamen. 

Deze week stond de nieuwsbrief geheel in het teken van Cruijff, maar Helden stuurt elke week een overzicht met de mooiste en leukste artikelen van de week. Ontvangen? Schrijf je in op de homepage onder het blokje 'nieuwsbrief'.

Delen: