Word abonnee

Helden in het nieuws

‘Al vanaf mijn dertiende leef ik voor het racen’

door: Redactie Helden
28 september 2016

Nyck de Vries is een van de grootste racetalenten van ons land. De coureur uit Sneek komt uit in de GP3-klasse en hoopt ooit in de Formule 1 te rijden. “Het zou best enerverend zijn als Max en ik tegen elkaar kunnen racen.”

Door de motivatie van zijn vader is de 21-jarige Fries begonnen met karten. “Als kind was ik erg bang voor lawaai. Dus ik was niet heel erg gemotiveerd om te beginnen.” De liefde voor auto’s zit bij Nyck’s vader, die vroeger een autobedrijf had, diepgeworteld. Bovendien was racen hem ook niet onbekend. En ondanks Nycks angst voor geluid en dus ook voor raceauto’s, heeft zijn vader hem toch zo ver gekregen om een rondje te gaan rijden. 

'Mijn vader en ik leefden voor de sport en de races'

Na dat eerste rondje was Nyck niet meer te stoppen. “Vanaf het moment dat ik dertien was en internationaal gingen karten, zijn we naar Italië verhuisd. Ik heb eigenlijk niets meegekregen van een normale jeugd en middelbareschooltijd. Mijn vader en ik leefden voor de sport en de races. Ik heb elf jaar lang gekart, en daar ben ik Europees kampioen in geworden. Dit jaar ben ik actief in de GP3.”

“Dit is mijn zevende jaar bij McLaren en ik denk dat er geen één rijder zo lang in het jeugdprogramma onder contract heeft gestaan.” Winnen is voor de Fries verslavend en hij wil zeker uitkomen op de baan bij Max Verstappen. “Het gevoel van winnen is het allermooiste wat er bestaat. Om dit elke weer te evenaren, is echt onbeschrijfelijk.”

Delen: