Word abonnee

Helden in het nieuws

Baart: ‘Dit is de redding van mijn seizoen’

door: Robert Prins
23 september 2016

Hockeyer Sander Baart komt dit seizoen uit voor de Spaanse club Real Club de Polo. De international van Nederland zou eigenlijk bij Royal Antwerp gaan spelen, maar door een administratieve fout kon dit niet doorgaan.

Ha Sander, je hebt net je contract ondertekend bij de Spaanse club Real Club de Polo uit Barcelona. Ben je opgelucht dat het allemaal goed is gekomen?
“Zeker! Ik mag heel blij zijn dat ik nog bij zo'n grote club terechtkon. Dit is de redding van mijn seizoen.”

Tekst gaat verder onder de foto

Aanvankelijk zou je dit seizoen uitkomen voor de Belgische club Royal Antwerp. Door een administratieve fout was dit echter niet mogelijk en moest je op zoek naar een alternatief. Hoe heb je de laatste dagen beleefd?
“Het waren lastige dagen voor mij. Ik wist totaal niet wat er zou gaan gebeuren. Mijn vader heeft me de afgelopen dagen veel geholpen met alle besprekingen. Hij heeft vrijwel alle gesprekken gevoerd. Zelf heb ik veel contact gehad met aanvoerder David Alegre. Met hem had ik al eens samengespeeld bij Oranje Zwart. Daarnaast heb ik even gebeld met de coach en hem gevraagd of ik wel in het team zou passen. Het waren allemaal heel positieve gesprekken, dus dat was prettig. Daarna ging het heel snel en ik ben blij dat ik vandaag mijn contract heb ondertekend.”

Je hebt net een huis gekocht in Antwerpen. Hoe ga je alles combineren?
“Ik heb met de club afgesproken dat ik van woensdag tot en met zondag hier in Barcelona ben. De rest van de dagen zit ik in België. Ik zal dus wekelijks heen en weer vliegen. De verbinding tussen de luchthaven van Antwerpen en die van Barcelona is uitstekend. Gelukkig is de club erg flexibel en hebben ze er geen enkel probleem mee. Natuurlijk is het belangrijk dat ik de komende maand veel bij het team ben, zodat ik alle jongens goed kan leren kennen. Daarna is het ook mogelijk dat ik pas op een donderdag of vrijdag richting Spanje ga.”

De laatste dagen heb je veel steun gehad van je fans op social media. Wat vind je daarvan?
“Echt super natuurlijk. Mede dankzij hen hield ik lang de hoop dat het goed zou komen met de hele situatie in België. Helaas is dat niet het geval. Ik wil de mensen die mij hebben gesteund enorm bedanken. Het heeft me echt goed gedaan.”

'Max Caldas zei dat ik me geen zorgen hoefde te maken en dat het allemaal wel goed komt'

Heb je nog contact gehad met de bondscoach?
“Zeker! Ik heb kort met Max Caldas gebeld. Ik wilde graag weten hoe hij erin stond. Daarnaast moest ik natuurlijk weten of het te combineren was, want ik wil uiteraard ook de komende maanden gewoon voor Oranje uitkomen. Om dat mogelijk te maken, zal ik ook die trainingen moeten bijwonen. Gelukkig was Max positief en hadden we een heel goed gesprek. Hij zei dat ik me geen zorgen hoefde te maken en dat het allemaal wel goed komt.”

Wat wil je met je nieuwe team bereiken dit seizoen?
“Ik ben erg ambitieus. De club is de laatste drie jaar landskampioen geworden, dus we gaan zeker voor een vierde titel op rij. Daarnaast willen we de Spaanse beker winnen en minimaal bij de laatste vier in Europa eindigen.”

Zondag kun je al debuteren, toch?
“Ja, ik speel zondag inderdaad mijn eerste wedstrijd. We spelen tegen stadgenoot Barcelona. Dat wordt een leuk duel denk ik. Ik weet niet zo goed wat ik ervan kan verwachten, maar ik laat het op me afkomen. Ik kijk er in ieder geval naar uit om mijn eerste minuten te maken voor deze ploeg.”

Ik wens je heel veel succes bij je nieuwe club!
“Dank je wel. Ik ga mijn best doen!”

In Helden 31 stond een uitgebreid familieportret met Sander Baart. Dat interview is hier te lezen.

Delen: