Word abonnee

Helden in het nieuws

‘Bij Feyenoord is het moeten, bij PEC mogen’

door: Redactie Helden
1 november 2014

De nummer drie en vier uit de eredivisie, Feyenoord en PEC Zwolle, gaan zaterdag de strijd met elkaar aan in de Kuip. Guyon Fernandez die drie jaar bij Feyenoord speelde en vorig jaar verhuurd werd aan PEC Zwolle, blikt vooruit.

Wat gaat het worden?
“Ik denk dat het 0-0 wordt. Dat betekent niet dat het een saaie wedstrijd wordt, zeker niet. Ik denk juist dat er veel kansen worden gecreëerd aan beide kanten.”

“Bij Feyenoord is Jordy Clasie natuurlijk iemand voor wie je moet oppassen. Bij PEC vind ik Joost Broerse een goede speler. Hij valt misschien minder op, maar maakt veel doelpunten.”

Je speelde bij beide clubs, wat is het grootste verschil?
“Bij Feyenoord is het moeten, bij PEC is het mogen. Feyenoord hoort gewoon bij de beste drie, die druk voel je. PEC is ontzettend goed bezig, maar komt van veel verder. Als het daar goed gaat, is dat niet vanzelfsprekend. Ik weet bijna zeker dat Feyenoord aan het eind van het seizoen boven Zwolle staat. Ze hebben uiteindelijk meer ervaring en kwaliteiten en spelen constanter.”

Voor welke club juich je?
“Het maakt me eerlijk gezegd niet uit wie er wint. Ik heb aan beide clubs geweldige herinneringen, heb me bij allebei thuis gevoeld. Bij Feyenoord speelde ik in een volle Kuip en de groepsfases van de Europa League, met PEC wonnen we de KNVB-beker. Verschillende, maar mooie ervaringen.”

“Daarom ben ik ook blij als het 0-0 wordt, dan kan ik voor alle twee blij zijn, haha. Anders ben ik blij voor de jongens van de winnende club, ik spreek sommige nog wel eens. Ruben Schaken en zijn vrouw zijn vrienden van mij en mijn vriendin, dus ik weet wel wat er binnen de club speelt.”

Na je verhuur aan PEC Zwolle kwam er geen contract, terwijl je voor hen tien keer scoorde in 24 wedstrijden.
“Ik wilde dat ook niet. Ik had in Nederland al bij verschillende clubs gespeeld, toen ik de beker had gewonnen met PEC vond ik dat het tijd was voor het buitenland, daar had ik mijn zinnen op gezet.”

Maar tot nog toe heb je geen club.
“Dat klopt. Verschillende media zeggen dat ik iets heb getekend of ga tekenen, maar dat is niet waar. Voor mij is het pas zeker als ik ergens mijn handtekening onder zet. Ik heb wel wat dingen afgewezen, zoals Saudi-Arabië, maar dat doe ik omdat het niet bij me past. Het buitenland is leuk, maar het moet wel aansluiten bij wat ik wil.”

“Natuurlijk is het vervelend dat ik nu nog geen club heb, maar ik ben een gelovige jongen en geloof dus dat alles gebeurt met een reden. Ik kan wel gaan zitten mauwen, maar daar krijg ik ook geen club van. Ik ken mijn cv en weet wat ik kan. Het komt wel goed.”

“Nu probeer ik mezelf vooral fit te houden. Ik heb een personal trainer en samen met hem zwem ik en ga ik naar de fitness. Ik weet niet hoe lang ik het volhoud. Wat als ik over twee maanden nog geen club heb? Weet ik niet, ik heb geen glazen bol.”

Delen: