Word abonnee

Helden in het nieuws

Blaak: ‘Heb de smaak weer te pakken’

door: Robert Prins
2 september 2016

Na een lastige periode heeft Chantal Blaak haar draai weer gevonden. De 26-jarige wielrenster van Boels-Dolmans Cycling Team eindigde twee weken geleden op het podium in Zweden en momenteel gaat ze aan de leiding in de Holland Ladies Tour. Helden Online sprak haar na afloop van de vierde etappe in ’s-Hertogenbosch.

Ha Chantal, alles goed met je?
“Zeker!”

Halverwege mei werd je niet geselecteerd voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Hoe heb je de laatste maanden beleefd?
“Om eerlijk te zijn, had ik wel een klein dipje. Het nieuws dat ik niet mee mocht naar Rio kwam keihard aan, had echt even nodig om het te verwerken. Ik had er gezien mijn goede voorjaar echt op gerekend dat ik werd geselecteerd. Maar ja, het is nou ook weer niet zo dat ik de laatste maanden dramatisch heb gefietst. Het ging gewoon even niet zo lekker.”

De laatste tijd begin je de goede vorm van begin dit jaar weer terug te krijgen.
“Klopt. Ik zit weer erg goed in mijn vel. In de Vargarda Road Race in Zweden eindigde ik op het podium (Chantal werd derde, red.). Ook deze week gaat het weer goed. Als ploeg reden we een uitstekende tijdrit en vandaag (vrijdag, red.) ging het wederom prima. Het is mooi dat ik aan de leiding sta in de Ladies Tour. Hopelijk sta ik daar zondagmiddag nog.”

Je zei het al: het feit dat je niet werd geselecteerd voor de Spelen kwam keihard aan. Hoe heb je voor de televisie gezeten?
“Ik was zelfs aanwezig bij de radio om de wegwedstrijd te analyseren, ha. Dat was leuk om te doen. Het was niet zo dat ik er gefrustreerd naar zat te kijken. Ik moet zeggen dat de meiden het erg goed hebben gedaan. Wat Anna (van der Breggen, red.) liet zien, was echt fenomenaal. Daarnaast was het een spectaculaire wedstrijd om naar te kijken. Er gebeurde echt van alles.”

Je bent zelf wielrenster. Hoe heb jij naar die vreselijke val van Annemiek van Vleuten gekeken?
“Dat was echt bizar. Ik schrok wel even toen ik zag hoe ze erbij lag. Ik weet natuurlijk zelf hoe het is om te vallen, maar dit was echt heel naar om te zien. Gelukkig gaat het weer goed met haar.”

'Op het wereldkampioenschap in Qatar wil ik pieken'

Wat zijn jouw doelen voor de komende weken?
“Eerst wil ik natuurlijk de Ladies Tour goed afsluiten. Uiteraard ga ik voor de winst, maar als een van mijn teamgenootjes de eindzege pakt, ben ik ook tevreden. We draaien als ploeg weer erg sterk. De eerste drie meiden in het algemeen klassement zijn allemaal van onze ploeg, dus we mogen niet klagen, ha. Vervolgens richt ik mijn pijlen op het Europees kampioenschap in Frankrijk. Daar wil ik graag goed zijn, maar gezien het parcours weet ik niet of het realistisch is om daar al voor goud te gaan. Tot slot staat natuurlijk het wereldkampioenschap in Qatar op het programma. Daar wil ik gaan pieken.”

Heel veel succes met alles!
“Dank je wel!”

Delen: