Word abonnee

Helden in het nieuws

Boilesen ‘Willen allemaal bij Ajax blijven’

door: Redactie Helden
20 mei 2015

In januari sprak Helden Online Nicolai Boilesen, hij vertelde toen onder meer dat de Ajax-spelers onderling afspraken om langer te blijven. Nu Manchester United naar verluid een groot bedrag over heeft voor keeper Jasper Cillessen, is het maar de vraag of deze afspraak stand gaat houden. 

Het was slecht, 'bijna net zo slecht als tijdens de uitbeurt' toen de Amsterdammers vrij luizig de overwinning verkregen (0-1). Zorgwekkende tendens met PSV dat maar blijft winnen. Aan de opvatting dat Ajax dit seizoen de beste selectie heeft van de laatste vijf jaar (quote Marc Overmars) mag serieus geknaagd worden. 

Boilesen, de enige Ajacied die allevier de landstitels meemaakte: “Er gaan elk jaar mensen weg, maar nu is het wel erg jong allemaal. In mijn eerste seizoen liepen Ooijer, Vertonghen, Anita en Stekelenburg hier rond. Misschien dat het door mijn eigen jeugdigheid kwam, ik was pas achttien, maar dat kwam vrij ervaren over. Komt bij dat PSV en Feyenoord dit seizoen misschien beter zijn dan in andere jaren.”

'Ondanks deze baard ben ik pas 22, maar daarmee toch al één van de ouderen'

Feit blijft dat Ajax langzaam uitholt. Maar de ommekeer is aanstaande. Eindelijk breken er, met Kishna en El Ghazi, aanvallende talenten door. En volgens Boilesen is er een pact gesmeed in de kleedkamer om nu eens de kern bij elkaar te houden. “We willen heel graag bij elkaar blijven. Dat hebben we naar elkaar uitgesproken en dat zijn geen loze woorden. Van Rhijn, Klaassen, Cillessen, Veltman en El Ghazi hebben allemaal bijgetekend.”

Boilesen kan zelf de volgende worden. “Ik heb gehoord dat Marc Overmars (technisch directeur) met me wil gaan zitten.”

Uit Deense media sijpelde door dat de Deense vice-aanvoerder, net terug van de zoveelste blessure, een vertrek zou overwegen. “Dat is heel erg slecht vertaald,” lacht Boilesen, die tot de zomer van 2016 onder contract staat. “Ik sta heel erg open voor het verhaal van Ajax, ik ben heel gelukkig hier. Natuurlijk zal ik alle opties afwegen, dat is normaal. Maar ik kan nog groeien, heb veel blessures gehad, ik wil graag een heel seizoen fit en top zijn.”

En dan het liefst in een leidende rol. Grijnzend: “Ondanks deze baard ben ik pas 22, maar daarmee toch al één van de ouderen. Fit blijven is echter nu mijn voornaamste zorg.” 

Als jij zou bijtekenen is dat een belangrijk signaal.
“Dat besef ik. Als de basis blijft, wat je natuurlijk nooit kan garanderen maar die intentie is er echt, dan kunnen er mooie dingen gebeuren.”

Delen: