Word abonnee

Helden in het nieuws

Britt Dekker: ‘Doodsbang om door het ijs te zakken’

door: Redactie Helden
20 november 2015

In de rubriek Op Glad IJs vraagt Schaatsen.nl bekende Nederlanders naar hun liefde voor schaatsen. TV-persoonlijkheid en presentatrice Britt Dekker weet alles van glad ijs, vooral ook omdat ze er recent doorheen zakte.

“Ik was super goed”, roept ze met overslaande stem, als Britt wordt gevraagd naar haar ervaringen op schaatsen. “Ik skeelerde altijd, dus kon ik dat trucje makkelijk toepassen op het ijs.”

De BNN-presentatrice Britt Dekker (23) groeide op in Purmerend. In het ouderlijk huis lagen de schaatsen altijd te wachten. “Ik mocht daar nooit rondjes op lopen door het huis, heel irritant was dat. Waarom lagen ze daar dan?”

'IJs doet iets met mensen, dat is echt bizar'

Ze kan de eerste keer op het ijs wel goed herinneren. “Achter ons huis hadden we een lange sloot. Daar gingen we met alle buurtvriendjes op schaatsen. Als het écht vroor, gingen we naar de Herengracht, in Purmerend. Er was altijd wel een plek waar het ijs zwak was. Er ging altijd wel iemand het risico opzoeken. Ik? Nee! Ik niet hoor, dat durfde ik echt niet.”

“Mijn broertje doet dat nog steeds als er natuurijs ligt. Ze springen dan van wak tot wak. Soms vallen ze erin, en dan moeten ze ook nog met de bus zeiknat en koud naar huis. IJs doet iets met mensen, dat is echt bizar. Iedereen wil ijs en geen sneeuw: dan sta je alleen maar in de file.”

'Ik wacht even totdat mensen die van eten houden het ijs op gaan'

In 2013 zakte de voormalig RTL-presentatrice één keer zelf door het ijs. “Maar dat was gelukkig maar met één been. Ik ben echt doodsbang om helemaal door het ijs te zakken en dan het wak niet meer te kunnen vinden.”

Toch laat ze zich niet uit het veld slaan. “Als het vriest, ga ik zeker weer het ijs op. Ik wacht even totdat mensen die van eten houden het ijs op gaan en er niet doorheen zakken. Ha! Dan durf ik het wel.”

Lees het hele verhaal op schaatsen.nl.

Delen: