Word abonnee

Helden in het nieuws

Bruggink: ‘PSV favoriet tegen wisselvallig Twente’

door: Robert Prins
12 december 2014

PSV – FC Twente is de topper van het weekeinde. Arnold Bruggink speelde in zijn loopbaan voor beide teams. Helden Online belde hem op en vroeg hem naar zijn voorspelling.

Bruggink begon zijn carrière bij FC Twente. Voor de Tukkers kwam hij tot 105 wedstrijden en 34 doelpunten. Bij PSV scoorde hij in 152 duels 59 keer.

Hoe speciaal is deze wedstrijd voor jou?
“Nou, dat valt op zich wel mee. Natuurlijk blijft het bijzonder, dat ik bij beide teams heb gespeeld. Maar er zijn nog weinig jongens bij met wie ik heb samengespeeld. Ik kijk er natuurlijk wel naar uit, omdat het een mooie wedstrijd is.”

Waar kijk je de wedstrijd zondag?
“Ik hoef niet te werken, dus misschien ga ik er wel heen. Dat zou ook leuk zijn voor de kinderen. Ik heb nog genoeg contacten met medewerkers van PSV, dus kaarten zijn zo geregeld. Mocht het niet gebeuren, dan zit ik zondag gewoon thuis op de bank.”

Wat verwacht je?
“FC Twente speelt vrij wisselvallig (Twente won maar drie van de laatste zes wedstrijden -red.). Ze spelen niet erg sprankelend en attractief. Het lijkt er een beetje op dat ze liever niet verliezen in plaats van dat ze vol voor de winst gaan. Toch kan dit wel eens een goede wedstrijd voor ze zijn. Ze hebben de laatste tijd moeite met het maken van het spel en kunnen tegen een club als PSV afwachtend spelen. Ondanks het feit dat PSV verdedigend niet top is, zijn ze wel de grote favoriet.”

Wat gaat het worden?
“Ik verwacht een nipte 2-1 overwinning voor PSV. Wel ben ik erg benieuwd naar het verloop van de wedstrijd. Twente verliest zelden met grote cijfers en PSV moet het spel gaan maken. De vraag is of ze dit kunnen. Ik verwacht niet dat het een hele open wedstrijd wordt.”

Topscorer Luc Castaignos mist de wedstrijd komende zondag vanwege een blessure aan zijn rechteroog, opgelopen in het duel tegen FC Dordrecht. Wat voor invloed zal dit hebben op de wedstrijd?
“Dat maakt natuurlijk een heel groot verschil. PSV zal erg blij zijn dat hij komende zondag niet kan spelen. De aanvaller heeft al negen doelpunten gemaakt dit seizoen, dus gemist wordt hij zeker. De afgelopen maanden was er veel kritiek op hem, maar op dit moment is hij een van de belangrijkste schakels van Twente. Dat is natuurlijk een groot compliment voor Castaignos.”

Delen: