Word abonnee

Helden in het nieuws

De playlist van Bart Deurloo

door: Robert Prins
7 maart 2015

Sporters delen van alles via social media, zo ook playlists die ze draaien op momenten dat het erom gaat. Deze week de playlist van turner Bart Deurloo.


 

Hoe belangrijk is muziek voor jou?
“Erg belangrijk. Ik houd ervan. Elke dag luister ik wel naar muziek. Als ik thuis op de bank zit of ergens mee bezig ben, draait er altijd muziek op de achtergrond.”

Luister je muziek voor een belangrijke wedstrijd?
“Zeker! Voor een wedstrijd draai ik muziek van bijvoorbeeld Metallica en Kensington. Ik loop dan altijd met mijn koptelefoon rond. Vaak is het heel druk voor een wedstrijd en daarnaast ben je natuurlijk best gespannen. Ik vind het dan ook fijn om mezelf even helemaal af te sluiten van de buitenwereld. Het moet voor mij echt zo hard mogelijk zijn. Ik haal er echt kracht uit.”

Tekst gaat verder onder de foto

Heb je een nummer dat jou doet denken aan een speciale gebeurtenis in je turncarrière?
“Nee, eigenlijk niet. Het Nederlandse volkslied misschien, ha. Dat is altijd mooi om te horen, helemaal als het vanwege een goede prestatie van jezelf is.”

Je maakt ook zelf muziek.
“Klopt. Ik vind het fantastisch om gitaar te spelen. Hoe vaak ik gitaar speel, hangt helemaal af van de hoeveelheid tijd die ik heb, maar ik probeer het zeer regelmatig te doen.”

Wat speel je dan?
“Eigenlijk van alles. Het ligt er helemaal aan in welke mood ik ben.”

Eind vorig jaar schitterden Epke Zonderland, Casimir Schmidt en jij ook in een videoclip van de Nederlandse rockband Kensington. Hoe vond je dat?
“Ik ben een groot fan van de band, dus ik vond het onwijs gaaf om mee te maken. Het was weer even iets anders. Zoiets doe je niet iedere dag.”

 
Heb je er veel positieve reacties op gekregen?
“Veel mensen vonden het geweldig om naar te kijken. Een aantal van hen zei ook iets van: ‘Ik heb je op tv gezien’. Erg leuk allemaal.”
Ik zag vandaag op jouw Twitter-account voorbij komen dat je ook gebruikt maakt van SoundCloud.
“Klopt. Ik heb donderdag toevallig voor het eerst een volledig nummer gecoverd. Ik vond het erg leuk om te doen.”

Have you heard ‘Jessie by Joshua Kadison (cover)’ by Bart Deurloo on #SoundCloud? #np https://t.co/gJrdCgusfl

— Bart Deurloo (@BartDeurloo) 5 maart 2015

Je hebt het ook gedeeld met je volgers. Vind je het belangrijk om ook van dat soort zaken met je fans te delen?

“Jazeker. Ik denk dat vijftig procent van de mensen mij puur volgt vanwege mijn sportcarrière. De rest is ook geïnteresseerd in andere zaken. Mijn muziek is daar een goed voorbeeld van. Ik ben meer dan alleen een sporter.”

Lees ook de playlist van:

Joël Veltman
Eva de Goede
Dennis van der Geest
Femke Heemskerk
Vivianne Miedema

 

 

Delen: