Word abonnee

Helden in het nieuws

De playlist van Sanne Wevers

door: Robert Prins
30 juni 2015

Sporters delen van alles via social media, zo ook playlists die ze draaien op momenten dat het erom gaat. Deze week de playlist van turnster Sanne Wevers.

Sanne, hoe is het met je?
“Het gaat erg goed met mij, bedankt. Ik ben vooral erg druk met trainen.”

Hoe belangrijk is muziek voor jou?
“Erg belangrijk. Als ik me niet zo lekker voel of als ik moe ben, luister ik altijd naar muziek. Vaak pept het me op.”

Luister je muziek voor een (belangrijke) wedstrijd?
“Zeker. Voor een wedstrijd heb ik altijd even een momentje voor mezelf nodig. Ik doe dan oordopjes in en luister naar muziek. Voor de mensen om mij heen is dat ook een teken dat ik even met rust gelaten wil worden. Ik vind het erg fijn om me voor te bereiden op een wedstrijd met muziek op.”

'Aan het eind van het jaar luister ik altijd graag naar de Top 2000'

Wat luister je dan?
“Ik heb niet echt bepaalde nummers waar ik naar luister voor een wedstrijd. Vaak luister ik een beetje naar de muziek uit de top-40. Wel heb ik altijd één bepaald liedje waar ik een langere periode naar luister. Als ik dat nummer dan later hoor, leg ik altijd de link met het toernooi dat ik in die periode had.”

Is er een bepaald nummer dat je doet denken aan een speciale gebeurtenis in je turncarrière?
“Ja, dat is het nummer Hungry van Dotan. Dat draaide ik vaak bij het afgelopen EK in Montpellier, waar ik een bronzen medaille won. Als ik dat nummer nu op de radio hoor, denk ik altijd even terug aan dat toernooi.”

Tekst gaat verder onder de foto

Wat luister je thuis het liefst?
“Ik vind de muziek van U2 erg leuk om naar te luisteren. Daarnaast houd ik een beetje van ouderwetse muziek. Daar ben ik mee opgegroeid. Aan het eind van het jaar luister ik altijd graag naar de Top 2000.”

Maak je ook zelf muziek?
“Nee. Ik heb echt geen idee of ik het zou kunnen.”

'Het was echt zo zenuwslopend, dat ik er zelf slecht van ging trainen, ha'

En zingen onder de douche?
“Ha, ik hoop niet dat iemand me ooit heeft gehoord.”

Even iets anders. Je zusje Lieke behaalde deze maand vier medailles op de Europese Spelen in Bakoe. Hoe heb je haar gevolgd?
“Het was echt een heel rare week. Ik was zelf druk bezig met de voorbereiding op het NK Turnen. Ik heb haar wedstrijden gevolgd via de livestreams. Het was echt zo zenuwslopend, dat ik er zelf slecht van ging trainen, ha. Wat zij heeft gepresteerd, is geweldig. Ik ben zo trots op haar.”

Zij is nu een weekje op vakantie. Hoe zien de komende weken er voor jou uit?
“Ik heb bewust gekozen om niet op vakantie te gaan. Over tien weken staat het eerste kwalificatietoernooi voor het WK al op het programma. Dat lijkt ver weg, maar de tijd gaat altijd zo snel. Ik blijf de hele zomer doortrainen om me zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden. Misschien dat ik nog wat elementen toevoeg aan mijn uitvoeringen, dat weet ik nog niet. Als dat het geval is, heb ik mijn tijd zeker nodig.”

'De bestemming weet ik nog niet, maar ik ga sowieso naar de zon'

En dan na het WK lekker op vakantie?
“Ha, dat is iets wat zeker is. De bestemming weet ik nog niet, maar ik ga sowieso naar de zon.”

Namens Helden wens ik je in ieder geval veel succes met trainen.
“Dank je wel. Dat moet helemaal goedkomen.”

Delen: