Word abonnee

Helden in het nieuws

De Vrij: ‘Het is investeren geweest’

door: Redactie Helden
7 september 2016

Stefan de Vrij is na een lange blessureperiode weer terug. Bij SS Lazio hoopt hij dit seizoen in ieder geval fit te blijven en veel speelminuten te maken. Onze Helden zocht hem op in Rome.

Na het geweldig verlopen WK, waar De Vrij met het Nederlands elftal net niet de finale haalde, kon hij naar meerdere Europese clubs. Lazio had al vóór het WK interesse en dus ging De Vrij voor die club. “Na het WK waren ze bijna bang dat ik niet meer zou komen,” lacht de voormalig verdediger van Feyenoord.

Zijn eerste seizoen verliep uitstekend. Lazio eindigde tegen alle verwachtingen in als derde en haalde de finale van de beker. Vorig jaar was wat teleurstellender voor Lazio, maar ook voor Stefan zelf. Hij raakte geblesseerd aan zijn kraakbeen. “Ik heb het zo snel mogelijk geaccepteerd en ben toen gelijk vooruit gaan kijken,” legt De Vrij uit. “Ik heb het meer gezien als een stap terug om daarna twee of drie stappen vooruit te kunnen maken. Het is investeren geweest.”

De Vrij is niet de enige Nederlander in Rome. Ook verdediger Wesley Hoedt en Ricardo Kishna komen voor Lazio uit. “Maar het is niet zo dat wij een groepje vormen, hoor. Iedereen gaat hier heel goed met elkaar om. Het is één grote familie.” Zijn echte familie mist hij af en toe wel. “Natuurlijk mis ik m’n familie en vrienden weleens. Het is logisch dat je daar soms over nadenkt. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om contact met ze te hebben en gelukkig komen ze soms hierheen.”

Stefan heeft zijn eerste minuten in de competitie weer gemaakt en hoopt nu een stabiele basisspeler te worden. Ook denkt hij voorzichtig al weer aan Oranje. “Ik vond het uitermate zonde dat we er niet bij zijn geweest op het EK. Maar goed, dat is gebeurd, het is nu tijd om weer vooruit te kijken. Er komt nu heel belangrijke kwalificatiereeks aan. We moeten zorgen dat we er over twee jaar wel bij zijn.”

De hele aflevering van Onze Helden is nu voor KPN-abonnees te zien via iTV en Play van KPN. Check http://www.kpn.com/presenteert voor meer informatie. Een andere aflevering bekijken? Dat kan via http://www.kpn.com/onzehelden. 

Delen: