Word abonnee

Helden in het nieuws

Depay: ‘Ik wil United laten zien wat ik huis heb’

door: Redactie Helden
26 mei 2015

Als landskampioen van Nederland én nieuwe speler van Manchester United meldde Memphis Depay zich maandagavond bij het Nederlands elftal voor de voorbereiding op de oefeninterland tegen de Verenigde Staten en het belangrijke EK-kwalificatieduel tegen Letland. Hij beseft: de wereld zag er voor hem precies een jaar geleden nog zo anders uit.

Door Nik Kok

Toen had hij als speler van PSV nog geen enkele WK-ervaring en proefde hij ook nog niet het zoet van een landskampioenschap. “Dat klopt,” zei hij gisteren in Hoenderloo waar hij de eerste training afwerkte op weg naar de interlands tegen de Verenigde Staten en Letland. “Ik heb stappen gemaakt in de tussentijd. Ik hoop dat ik daar mee doorga in de rest van mijn carrière.”

'Ik wilde topscorer van de eredivisie worden. Ik ben blij dat, dat is gelukt'

Topscorer
De afgelopen weken waren hectisch voor de nieuwe vedette van Manchester United. “Als je zo’n transfer maakt, dan maak je fijne weken mee.” Het landskampioenschapsfeest met PSV springt er wat dat betreft ook tussenuit.” Dat vier je met je teamgenoten maar kort, daarna moesten we nog wedstrijden spelen, dus daar was ik op gefocust. Ik wilde namelijk topscorer van de eredivisie worden. Ik ben blij dat, dat is gelukt.”

Hectisch
Hij was al in Londen voor een schoenenpresentatie van het kledingmerk Under Armour dat hem strikte. “Dat was mooi om mee te maken. Zoiets commercieels doen, dat vind ik leuk. Iedereen daar stelde vragen over mijn transfer die toen net was afgerond. Ik heb een beetje de indruk gekregen hoe het er aan toegaat straks in Engeland op dat gebied, maar dat het druk is met pers had ik eigenlijk al wel verwacht. Op het WK in Brazilië maakte ik dat ook al mee, toen was het ook zo hectisch. In andere landen is het allemaal een beetje groter dan hier in Nederland.”

'Manchester United heeft aardig wat geld voor me betaald dus ik ga er vanuit dat ik helemaal meedraai vanaf het begin'

Van Gaal
Zelfvertrouwen heeft Depay genoeg voor het nakende avontuur overzee. “Manchester United heeft me niet voor niks gehaald. Ze hebben me het hele jaar gevolgd dus dan verwachten ze wel wat van me. Ik wil ze laten zien wat ik in huis heb.” Hij stipt aan dat de aanwezigheid van Louis van Gaal als trainer van Manchester United van belang is geweest in de keuze die hij moest maken tussen die club en Paris Saint-Germain. “Hij is belangrijk geweest in die keuze ja. En het is natuurlijk één van de grootste clubs ter wereld. De trainer heeft belangrijke dingen gezegd en daar krijg je een bepaald gevoel bij. Over de club zelf hoefde hij dan weer niks te zeggen, de club ken ik goed.” Depay ziet niet in waarom hij ze het in Manchester straks kalmpjes aan moeten doen met hem. “Ik zou niet weten waarom ik rustig gebracht zou moeten worden. Manchester United heeft aardig wat geld voor me betaald dus ik ga er vanuit dat ik helemaal meedraai vanaf het begin.”

'In mijn vakantie zal ik zowel rusten als mijn lichaam bijhouden. Rust heeft mijn lichaam nodig na een lang seizoen'

Vakantie
Over zijn voorbereiding op het komende seizoen na de zware laatste jaargang maakt hij zich niet druk. “Ik krijg na de interlands met Oranje genoeg vakantie. Ik kijk er juist naar uit om veel te kunnen spelen.” Met zijn nieuwe club wacht een uitgebreide voorbereidingstour door de Verenigde Staten. “In mijn vakantie zal ik zowel rusten als mijn lichaam bijhouden. Rust heeft mijn lichaam nodig na een lang seizoen.” Maar hij heeft nog wel wat energie over voor de wedstrijden met Oranje tegen de Verenigde Staten en Letland. “Ik ben nog jong, ik herstel snel. Ik ben me volledig bewust van wat er straks gebracht moet worden voor Oranje.”

Delen: