Word abonnee

Helden in het nieuws

Dost: ‘Als voetballer doe je verder niks aan de wereld’

door: Redactie Helden
6 april 2016

Na een blessure aan zijn middenvoetsbeentje kan Bas Dost vanavond zijn rentree maken voor VfL Wolfsburg in de Champions Leauge-wedstrijd tegen Real Madrid. Een aantal weken geleden zochten wij Dost op in zijn woonplaats Wolfsburg, toen hij nog druk bezig was met revalideren. Een eerlijk gesprek met hem over de Duitse humor, een volgende stap en de spelregels van Sodoku.

Het leven van een profvoetballer gaat niet altijd over rozen. Ook Bas Dost heeft moeilijke momenten gehad in zijn carrière. “Na mijn eerste jaar bij Heerenveen kende ik een moeilijke tijd. Ik draaide een waardeloos seizoen, een transfer naar Ajax ging niet door. Toen zag ik het even niet meer zitten. Niet in de vorm van dat ik geen zin meer had in het leven, want daarvoor vind ik het leven te leuk. Maar alles rondom voetbal vond ik op een gegeven moment geen zak meer aan.”

Inmiddels heeft hij het plezier in het spelletje weer teruggevonden bij VfL Wolfsburg en denkt hij ook hardop na over een volgende stap in zijn loopbaan. “Engeland, Duitsland. Ik wil een stap maken en nog eens een keer echt laten zien wat ik kan. Southampton is bijvoorbeeld een mooie club. Ze doen het goed en er lopen ook wat Nederlanders rond. Of dat op dit moment reëel is? Ik weet het niet, ik vind het een mooie club. Dat is op dit moment het enige wat ik erover kan zeggen.”

'Ik kan wel uitkijken naar de periode wanneer dat niet meer gebeurd

Of we Bas Dost na zijn carrière terug gaan zien in de voetbalwereld? Volgens Dost zelf is de kans groot dat dat niet gaat gebeuren. “Ik heb respect voor mensen die na hun carrière trainer worden. Maar in de voetbalwereld wordt er constant op je gelet. Ik kan wel uitkijken naar de periode wanneer dat niet meer gebeurd.”

“Kijk het voordeel als voetballer is natuurlijk dat je heel veel verdiend, maar eigenlijk doe je verder niks aan de wereld. Je verdient, je geeft uit en dat is je leven. Ik wil na mijn carrière iets leuks starten, waar ik vrolijk van word. Ik wil andere mensen zien lachen, gelukkig zien, dan word ik ook vrolijk.” 

De hele aflevering van Onze Helden is nu voor KPN-abonnees te zien via iTV en Play van KPN en voor iedereen tijdelijk via: http://www.kpn.com/onzehelden.
Check http://www.kpn.com/presenteert voor meer informatie. Een andere aflevering bekijken? Dat kan via http://www.kpn.com/onzehelden

Delen: