Word abonnee

Helden in het nieuws

Estavana Polman: ‘Ik wil antwoord op de stoornissen’

door: Redactie Helden
25 februari 2016

Handbalster Estavana Polman heeft woensdagavond haar eerste wedstrijd gespeeld nadat zij vorige week uit het veld moest vanwege hartritmestoornissen. De speelster van Esbjerg had geen last en is blij weer in het veld te staan.

Hoe was het om weer te spelen?
“Ik heb weer wat minuutjes gemaakt, meer zelfs dan ik had verwacht. Ik vond het wel spannend tijdens het warmlopen, ik was benieuwd hoe mijn hart zou reageren. Ik heb deze stoornissen al zeven jaar, maar die van vorige week waren erger dan normaal. Mijn lichaam had ook langer nodig om te herstellen. Gelukkig heb ik vandaag, een dag na de wedstrijd, ook geen last. Wel heb ik wat spierpijn, maar dat komt denk ik omdat ik een weekje rust heb gehouden.”

'Ik houd niet van naalden, ben best een pussy'

Onderga je nu allerlei onderzoeken?
“Volgende week maandag heb ik weer een onderzoek. Ze gaan mijn hart dan ‘stressen’, om te kijken of dat iets opwekt. Hoe dat precies gaat? Geen idee. Ik wil er niet te veel over weten, ik vraag ook geen details. Ik houd niet van naalden, ik ben echt een pussy wat dat betreft, haha. Ik neem een teamgenootje mee voor de steun en dan zie ik wel wat ze gaan doen.”

Vertrouw je nog op je lichaam?
“Ik twijfel niet aan mijn hart. Ik ben dus ook niet bang, het is gewoon vervelend. Zo lang de artsen zeggen dat het niet gevaarlijk is om te sporten, vertrouw ik daar op. Natuurlijk denk ik weleens na over wat er kan gebeuren. Ik heb maar één hart en ik heb ook een leven na mijn topsportcarrière. Het belangrijkste is dat er snel een antwoord komt op de hartritmestoornissen. Het maakt me niet uit wat het antwoord is, als ik het maar weet.”

'Verder heb ik veel lieve berichtjes van fans gekregen'

Heb je veel reacties gekregen nadat je uit het veld moest vorig week?
“Ik heb wat adviezen van sporters gekregen die ook hartritmestoornissen hebben. Die tips kan ik altijd uitproberen. Verder heb ik veel lieve berichtjes van fans gekregen.”

Ook privé is er deze week nogal wat op je afgekomen. Hoe ben je daarmee omgegaan?
“Klopt, dat was wel een klein bommetje dat ontplofte! Ach, na een weekje is dat wel weer overgewaaid. Laten we hopen dat het de volgende keer een bom is met sportief nieuws!”

Delen: